VIDEO. Florin Cîţu: Coaliţia de guvernare a câştigat încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini

Elena Marinescu 17/04/2021 | 11:16 Ştiri
VIDEO. Florin Cîţu: Coaliţia de guvernare a câştigat încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că, în contextul în care agenţia de rating Standard&Poor’s a păstrat ratingul de ţară, dar a modificat perspectiva economiei României de la negativă la stabilă, „eroii din economia românească, în această perioadă dificilă„, sunt companiile private, antreprenorii.

Agenţia de rating Standard&Poor’s a păstrat ratingul de ţară, dar mult mai important, a modificat perspectiva economiei României de la negativ la stabilă. Eroii din economia românească, în această perioadă dificilă, sunt, din punctul meu de vedere, companiile private, antreprenorii. Ei sunt cei care au dus greul. Această colaiție, condusă de PNL, cu un premier liberal, a reușit ceea ce n-au putu să facă guvernele anterioare. Coaliția a câștigat încrederea investitorilor„, a declarat Cîţu.

Aş vrea să mai anunţ o premieră astăzi, am reuşit să reducem deficitul bugetar, să avem venituri mai mari la buget, să stabilizăm economia, în condiţiile în care nu am mărit vreo taxă existentă. Anul trecut, ca ministru de Finanţe, într-un guvern liberal, am vorbit despre încredere şi am cerut să aveţi încredere în mine, că voi lua măsurile cele mai bune pentru revenirea rapidă a economiei. Aşa s-a întâmplat„, a completat el.

Economia liberală este singura soluție pentru a oferi bunăstare tuturor românilor. Toate lucrurile acestea le-am făcut în guvernare PNL și în coaliția de guvernare condusă de PNL, cu un PSD care ne atacă în permanență. PSD este principalul nostru adversar.

Sunt sigur că până și Ciolacu și PSD înțeleg că am luat o decizie bună când am plafonat veniturile în sistemul bugetar și nu am crescut taxele„, a punctat Cîţu.