VIDEO Europarlamentari britanici s-au întors cu spatele în timpul intonării imnului UE

NewMoney 02/07/2019 | 14:01 Ştiri
VIDEO Europarlamentari britanici s-au întors cu spatele în timpul intonării imnului UE

Nigel Farage şi europarlamentarii partidului Brexit s-au întors cu spatele în timpul intonării imnului Uniunii Europene, în cadrul ceremoniei care a avut loc marţi cu ocazia începerii legislaturii noului Parlament European, scrie The Guardian, citează Mediafax.

Susţinătorii lui Nigel Farage au organizat demonstraţia în timp ce în sala de la Strasbourg se intona „Oda Bucuriei” a lui Beethoven.

Anterior, preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani le-a cerut europarlamentarilor să se ridice în picioare pentru intonarea imnului. „Este vorba de respect. Nu înseamnă că eşti de acord cu viziunile Uniunii Europene. Dar dacă asculţi imnul unei alte ţări, trebui să te ridici în picioare”, a spus Tajani.

Richard Corbett, liderul Partidului Laburist, a descris incidentul ca fiind „o mişcare patetică”.

Prima sesiune a Parlamentului European nou ales începe, marţi, la Strasbourg, urmând ca miercuri eurodeputaţii să îşi aleagă preşedintele pentru un mandat de doi ani şi jumătate.

În noua legislatură a Parlamentului European, România va avea 32 de eurodeputaţi, iar după ce Brexitul va deveni efectiv va avea 33 de mandate.