VIDEO Ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei

NewMoney 22/10/2019 | 10:30 Ştiri
VIDEO Ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei

Împăratul Naruhito şi-a proclamat în mod oficial înscăunarea pe tronul Japoniei, într-o ceremonie complicată, relatează BBC.

Naruhito, în vârstă de 59 de ani, şi-a început domnia în luna mai, după abdicarea tatălui său, fostul împărat Akihito.

Dar urcarea sa pe tron este abia acum oficializată, printr-o serie de ritualuri tradiţionale.

În acest timp. Japonia se reface după efectele taifunului Hagibis, care a provocat moartea a aproape 80 de oameni. O paradă a fost anulată, în semn de respect faţă de victime şi familiile lor.

În timpul ceremoniei de înscăunare, numită, Sokui no Rei, împăratul Naruhito s-a aşezat pe tronul înalt de 6,5 metri. Acesta a citit o proclamaţie oficială, fiind îmbrăcat cu o robă în tonuri de galben-portocaliu, pe care împăraţii o poartă doar în ocazii speciale.

”Jur că voi acţiona numai în concordanţă cu constituţia şi îmi voi îndeplini responsabilităţile ca simbol al statului şi pentru unitatea poporului”, a spus împăratul.

Soţia sa, împărătesa Masako, a stat pe un tron alăturat.

Premierul Shinzo Abe a ţinut un discurs de felicitare, urmat de strigăte de ”Banzai”, care se traduc cu ”trăiască împăratul”.

Ceremonia, care a avut loc mare parte în linişte, a avut loc în  prezenţa unei săbii şi a unei bijuterii antice, comori sacre care simbolizează puterea imperială.

Sute de demnitari străini, între care prinţul Charles al Marii Britanii, dar şi preşedinte României, Klaus Iohanis, participă la ceremonii.


Sursa: News.ro

FOTO: Hepta/Mediafax