VIDEO. Ce avere are, de fapt, Vladimir Putin. Detalii halucinante ale autorităţilor de la Kremlin

Elena Marinescu 15/04/2022 | 22:15 Fapt Divers
VIDEO. Ce avere are, de fapt, Vladimir Putin. Detalii halucinante ale autorităţilor de la Kremlin

Kremlinul a publicat declarațiile de avere ale administrației prezidențiale, iar Vladimir Putin are venituri modeste, chiar mai mici decât ale angajaților săi. Cu toate acestea, unii experți pretind că Putin ar putea fi, de fapt, cel mai bogat om din lume, cu proprietăți care se ridică la 200 de miliarde de dolari.

Potrivit evaluărilor independente, averea lui Vladimir Putin este una uriaşă. Liderul de la Kremlin a avut un venit anual în 2021 de 10,2 milioane de ruble, adică în jur de 112.000 de euro.

Mai sărac decât subalternul său, Vladimir Medinski, negociatorul șef al Rusiei cu Ucraina, care a declarat un venit anual de 108 milioane de ruble. Vladimir Putin a declarat un apartament de 77 de metri pătrați și un garaj de 18 metri pătrați. Potrivit declaraţiei sale de avere, are două mașini vechi tip Gaz M21 și o Lada Niva cu remorcă Skif.

În realitate, averea lui Vladimir Putin ar fi în jurul a 200 de miliarde de dolari, transmite Antena 3. Cel mai bun prieten al președintelui rus este şi paznicul averii lui. Documente din scandalul Panama Papers arată rolul său în schemele financiare ale preşedintelui rus. Mai sunt alţi oameni în care Putin are încredere totală, majoritatea prieteni din copilărie. Potrivit investigatorilor independenţi, aceştia sunt cei care îl ajută pe ţarul de la Kremlin să îşi ţină averea departe de ochii lumii.

Este Vladimir Putin cel mai bogat om din lume?

Anul trecut, opozantul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care este în prezent încarcerat, a dezvăluit că Vladimir Putin deține un imens palat pe un domeniu de 7.000 de hectare la malul Mării Negre. Valoarea proprietății depășește un miliard de euro și ar fi fost finanțată de mai mulți oligarhi ruși, toți dependenți de Putin.

Palatul secret s-ar afla într-o zonă lângă Gelendzhik, la Marea Neagră. Proprietatea și terenul au garduri de securitate, un port, o biserică, o zonă de de protecție în care zborul e interzis, un punct de control, o cramă, teatru, o sală de sport, o piscină, un „aquapark” și chiar un patinoar pentru hochei pe gheață.

Interioarele sunt decorate de brandul de lux italian Citterio Atena, printre piesele de rezistență numărându-se canapele în stilul Ludovic al XIV-lea, mobilă de dining de 500.000 de dolari și o masă de bar de 54.000 de dolari. Chiar și baia este echipată după cele mai înalte pretenții, cu perii de WC de 850 de dolari și suport pentru hârtie igienică de 1.250 de dolari.

Automobile și case

Președintele rus ar mai deține 58 de avioane și elicoptere, alături de 700 de autoturisme. Printre acestea se numără un avion în valoare de 716 milioane de dolari, numit ”The Flying Kremli”, a cărui toaletă este din aur. Megayachtul în valoare de 100 de miliaone de dolari a fost proiectat de un producător de submarine nucleare din marina rusească. În total, Putin deține opt reședințe, conform Business Insider.