(P) Vezi detalii aici despre case din containere

NewMoney 27/08/2021 | 10:00 Fapt Divers
(P) Vezi detalii aici despre case din containere

Dintotdeauna ți-ai dorit să ai casa ta, dar din păcate nu erau șanse prea mari ca acest vis să devină realitate! Din fericire, lucrurile se pot schimba, în avantajul tău, pentru că acum chiar poți să ai propria locuință, fără să cheltuiești prea mulți bani. Cum este posibil așa ceva? Simplu, cu o casă creată din containere reciclate. Vrei să afli mai multe informații? Perfect, atunci citește rândurile următoare, pentru că sunt special pentru tine.

Ieftină și ecologică

Poate părea surprinzător, dar să știi că sunt foarte mulți specialiștii care promovează casele construite din containere, pe care le consideră nu doar mult mai accesibile decât variantele clasice, dar și mult mai rapid de construit. De asemenea, spre deosebire de locuințele din lemn, cărămidă sau BCA, aceste case sunt și mult mai ecologice. Deja ți-am stârnit interesul? Vezi detalii aici și află tot ce te interesează.

Aspect aparte

Cu siguranță primul lucru care te intrigă la o casă realizată din containere este aspectul acesteia, unul aparte. Apoi ești cucerit de prețul – unul chiar foarte avantajos, după care afli informații despre rezistența ridicată a acestora la inundații sau chiar și cutremure, precum și riscul scăzut de vandalizare. Cum ar putea să nu fie pe placul tău și astfel să reușești să îți vezi îndeplinit cel mai mare vis, cel de a avea propria casă, unde să revii cu drag după o zi grea petrecută la serviciu?

Cum se face racordarea la utilități?

Toate bune și frumoase, cum se spune, dar totuși este posibil ca să se facă racordarea la utilități atunci când vine vorba despre o casă construită din containere? Sau trebuie să renunți la acestea, iar curentul, gazele sau apa curentă reprezintă o cerință prea mare?

Răspunsul specialiștilor în domeniu este unul foarte clar: apă și electricitate da, gaze nu. Explicația este simplă: costurile foarte ridicate în acest caz, pentru că este nevoie de branșament, centrală termică, radiatoare… Prin urmare, mai bine nu, pentru că sumele totale sunt destul de usturătoare pentru buzunar. Mai bine rămâi la boilerele electrice, deja incluse în containere și care reprezintă cea mai avantajoasă variantă pentru tine.

În schimb, nu vei avea probleme cu racordarea la apă, pentru că aceasta se face la fel ca și pentru o locuință clasică. Evident, este nevoie de hidrofor, de o fosă septică pentru canalizare, și totul se poate rezolva rapid. Cât despre curentul electric, lucrurile sunt și mai simple și este nevoie să te adresezi la sucursalele Electrica din oraș pentru a vedea despre ce este vorba.

Avantajele caselor din containere

Nu ești încă pe deplin convins de avantajele de care te poți bucura atunci când vine vorba despre o casă din containere? Atunci poate ar trebui să citești cu atenție beneficiile acestora.

Ușor și rapid de construit

O locuință clasică poate dura chiar și mai mulți ani până să fie gata și să te poți muta în ea. În schimb, o locuință din containere are nevoie efectiv doar de câteva ore pentru a fi montată și gata de locuit. Uși, ferestre, băi… totul foarte rapid, încât este aproape prea frumos ca să fie adevărat. Și totuși, este!

Dacă vrei ceva mai complex, cum este de exemplu o casă pe două nivele, s-ar putea să fii nevoit să mai aștepți puțin, cam încă aproximativ o lună de zile. Dar ce sunt 30 de zile de așteptare când, de regulă, o casă obișnuită durează de câteva ori mai mult?

Preț redus

Avantajul că poate fi ridicată atât de rapid încât te poți muta în casa ta chiar în aceeași zi nu poate fi egalat decât de un altul pe măsură. Și care ar fi acesta? Prețul, bineînțeles! Unul foarte avantajos, încât este imposibil să nu poți să îl refuzi.

Mobile și ușor de amplasat

Evident că o astfel de locuință nu poate să aibă fundația caselor obișnuite. Dar, departe de a fi un dezavantaj, această caracteristică reprezintă un alt beneficiu al caselor din containere: se asamblează rapid, sunt mobile, modulare și ușor de amplasat, indiferent de felul în care se prezintă terenul unde vrei să o construiești.

Rezistente la coroziune, dar și inundații sau cutremure

Dacă îți faci griji cum că aceste case sunt foarte fragile, și la primul vânt mai tare sau ploaie mai puternică se dezmembrează complet, vei fi foarte încântat să afli că au o rezistență ridicată la coroziune, și chiar fac față cu brio la inundații sau cutremure. De fapt, în cazul acestuia din urmă, singura neplăcere cu care te poți confrunta ar fi posibilitatea – destul de redusă de altfel, ca locuința să se deplaseze câțiva centimetri.

Eco-friendly

Dacă preocuparea pentru mediul înconjurător nu este doar o simplă expresie pentru tine, te vei bucura că astfel de locuințe sunt eco-friendly. De regulă, un astfel de container cum sunt cele folosite la construirea acestor case atinge chiar și 3,5 tone. Prin urmare, faptul că tu ai decis să îți construiești locuința dintr-un container, din start ai salvat în jur de trei tone de oțel. Fantastic, nu?

Dezavantajele caselor din containere

Pentru a nu exista pericolul de a inhala anumite substanțe toxice sau pesticide, înainte de a amenaja o casă din containere se recomandă înlăturarea eficientă a vopselelelor care le acoperă.

Din păcate, un alt dezavantaj al unei astfel de locuințe este durata de viață destul de scăzută, de maxim 25 de ani, cu posibilitatea extinderii la 35, atunci când este îngrijită în mod corespunzător.

Ai nevoie de personal specializat pentru construirea ei, pentru a se preveni rugina și condensul, și chiar este necesar un strat gros de izolație termică.