Vești bune pentru OMV Petrom: profitul s-a dublat în primul trimestru

Andreea Neferu 11/05/2017 | 11:22 Ştiri
Vești bune pentru OMV Petrom: profitul s-a dublat în primul trimestru

OMV Petrom a încheiat primul trimestru cu un profit net de 618 milioane de lei (137 de milioane de euro), în creștere cu 114% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

În același timp, vânzările OMV Petrom s-au ridicat în primele trei luni ale anului la 4,65 miliarde de lei, în creștere cu 27% față de aceeași perioadă a anului precedent, fiind „susținute de prețurile semnificativ mai ridicate la țiței și de volumele mai mari ale vânzărilor de gaze naturale și electricitate, care au contrabalansat reducerea ușoară a cantităților de produse petroliere vândute și scăderea prețurilor la gaze naturale”, se arată în raport.

„Rezultatul din exploatare în primul trimestru a fost susținut, de asemenea, de măsurile de relaxare fiscală din România, în particular de eliminarea impozitului pe construcții speciale, începând cu ianuarie 2017”, a spus Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

Pentru 2017, compania spune că principalele incertitudini care pot avea impact asupra rezultatelor companiei sunt cele legate de riscul de preț al mărfurilor tranzacționabile, riscurile operaționale, precum și riscul politic și de reglementare.

Investițiile au scăzut la 353 de milioane de lei, de la 769 de miloane de lei în primele trei luni din 2016, „influențate în principal de reducerea investițiilor în perimetrul Neptun Deep și de finalizarea unor proiecte de redezvoltare a zăcămintelor în 2016”.Compania estimează însă că valoarea totală a investițiilor se va ridica, anul acesta, la 800 de milioane de euro.


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.