Vești bune pentru industria românească: Uzina Vulcan a primit cea mai mare comandă din istoria sa tocmai din Kuweit

Andreea Neferu 16/03/2017 | 18:44 Ştiri
Vești bune pentru industria românească: Uzina Vulcan a primit cea mai mare comandă din istoria sa tocmai din Kuweit

Compania Vulcan, controlată de Ovidiu Tender și aflată în insolvență, a semnat un contract de 10 milioane de euro pentru livrarea unor unități de  pompare către cea mai mare companie din Kuwait.

Contractul prevede livrarea a 270 de unități de pompare către Kuwait Oil Company, cea mai mare companie din această țară, având afaceri de 20 de miliarde de dolari și un profit net de 4 miliarde de dolari. Acesta este cel mai mare contract de producție de unități de pompare din istoria de peste 110 ani a uzinei Vulcan, numărul de unități ce ar urma să fie livrate fiiind mai mare decât producția totală de astfel de unitți realizate de companie în ultimii 27 de ani.

Dacă Vulcan va reuși să livreze până la finalul acestui an unitățile de pompare, Kuwait Oil Company va mai lansa o comandă nouă de peste 700 de unități, care ar urma să acopere întreaga capacitate de producție a uzinei pentru perioada 2018-2019.

Vulcan se află în insolvență din 2013 și este administrată de Euro Insol, controlată de Remus Borza.

Compania a înregistrat în 2015 afaceri de 20 de milioane de lei și pierderi de peste 12 milioane de lei, având în medie 561 de angajați, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.