Vești bune pentru cea mai mare companie petrolieră: OMV Petrom și-a triplat profitul în primul semestru

NewMoney 10/08/2017 | 10:10 Ştiri
Vești bune pentru cea mai mare companie petrolieră: OMV Petrom și-a triplat profitul în primul semestru

OMV Petrom a încheiat primul semestru cu vânzări de 9,261 miiarde de lei, în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,21 miliarde de lei, un avans de 199% față de primele șase luni din 2016.

“În primele șase luni din 2017, am transformat condițiile de piață favorabile într-o performanță operațională și financiară solidă. Am beneficiat de prețuri ale tițeiului în creștere, marje de rafinare solide și de o cerere mai mare pentru toate produsele noastre”, a spus Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom. Prețul mediu realizat de OMV Petrom la vânzările de petrol a fost de 43,33 dolari în primul semestru, în creșere cu 36% față de aceeași perioadă a anului trecut.

OMV Petrom estimează că prețul mediu al țițeiului Brent va fi de 52 USD/baril in 2017 (estimarea anterioară era de 55 USD/baril), dar și că cererea de gaze naturale și de carburanți va înregistra o creștere anul acesta.

Pe de altă parte, dacă în general rezultatele financiare ale OMV Petrom au fost pe plus, valoarea investițiilor din primul semestru a scăzut cu 32%, la 913 milioane de lei.

”Am revizuit estimările de investiții pentru 2017 în sensul scăderii acestora la 0,7 miliarde de euro de la 0,8 miliarde de euro, ca urmare a optimizării portofoliului de sonde, economiilor de costuri și revizuirii proiectelor”, a mai spus Mariana Gheorghe.


Sursă foto: Mediafax