Veşti bune de la Guvern. Când va fi gata metroul din Drumul Taberei

Elena Marinescu 21/01/2020 | 21:42 Ştiri
Veşti bune de la Guvern. Când va fi gata metroul din Drumul Taberei

Metroul din Drumul Taberei rămâne în continuare cel mai așteptat proiect de infrastructură de către bucureșteni. După spusele ministrului Transporturilor, magistrala urmează să fie dată în folosință în prima lună de vară a acestui an.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat că lucrările ce țin de automatizări şi siguranţă pentru Magistrala 5 de metrou Eroilor – Râul Doamnei vor începe în luna aprilie, contractorul având la dispoziție între 6 și 8 săptămâni pentru finalizare, astfel că metroul ar trebui dat în folosință în luna iunie, informează Agerpres.

În momentul de față, contractul de siguranță și automatizări este executat în jur de 40%, iar ministrul susține că, în acest punct, aproape toate echipamentele specifice au fost achiziționate. „Magistrala de metrou M5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul de pe Valea Ialomiţei, este un obiectiv strategic major pentru Guvernul Orban”, a declarat Bode.

Ministrul Transporturilor a mai spus că, de când a ajuns la conducerea ministerului, a avut numeroase discuții cu antrepenorul, întrucât este vorba de mai multe contracte ce trebuie duse la bun sfârșit. Potrivit Metrorex, Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, care va realiza legătura între vestul Bucureştiului şi zona de est, prin centrul oraşului, are o lungime de 16,2 km, 22 de staţii şi două depouri, şi oferă o capacitate maximă de transport de 50.000 călători/ oră/sens.