Verificare istoric complet auto. Cum poți afla gratuit ce probleme are o mașină second hand

NewMoney 14/01/2020 | 12:01 Fapt Divers
Verificare istoric complet auto. Cum poți afla gratuit ce probleme are o mașină second hand

Dacă doriți să vă cumpărați o mașină la mâna a doua, ar fi bine să aflați cât mai multe date despre starea vehiculului. Nu puteți ști dacă vânzătorul este onest și ce probleme ascunse are mașina respectivă.

Există câteva servicii gratuite online prin care oricine poate verifica istoricul unei mașini. Printre ele se numără și site-ul pus la dispoziție de Registrul Auto Român (RAR). Pe site-ul oficial, www.rarom.ro, puteți verifica istoricul mașinii pe care vreți s-o achiziționați în doar câteva minute.

Pentru verificarea istoricului auto aveți nevoie de numărul VIN (Vehicle Identification Number) al mașini. Este o combinaţie de caractere unică atribuită autovehicului de către producător în vederea identificării acestuia. Acesta poate fi găsit pe eticheta de indentificare aflată de obicei în partea stângă a bordului sau sub scaunul din dreapta șoferului. Este tipărit și pe certificatul de înmatriculare al mașinii, la litera E.

De ce este importantă o verificare istoric auto

Printre datele disponibile pe platforma RAR se numără:  țara de origine a mașinii, anul fabricației, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. De asemenea, se pot afla istoricul detaliat al autovehiculului – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului și/sau eventuala inundație a mașinii.

Această verificare este extrem de importantă, din mai multe puncte de vedere. De exemplu, este cea mai utilă modalitate prin care puteți afla dacă vehiculul este furat, de exemplu.

De asemenea, după o verificare istoric auto, veți vedea câți proprietari a avut mașina, dar și numărul de kilometri pe care i-a parcurs, în caz că proprietarii au umblat la aceștia. Puteți afla dacă vehiculul a fost implicat în accidente și ce fel  reparații a suferi de-a lungul timpului.