Veniturile Digi au crescut cu 12% în prima jumătate a anului

Alexandra Pele 16/08/2017 | 12:31 Ştiri
Veniturile Digi au crescut cu 12% în prima jumătate a anului

Digi (RCS&RDS) a realizat un profit net de 31,8 milioane de euro în prima jumătate a anului, de aproape cinci ori mai mare decât cel înregistrat în primele șase luni din 2016, de 6,5 milioane de euro, reiese din rezultatele financiare publicate miercuri de companie. 

Veniturile companiei s-au ridicat la 454 de milioane de euro în primul semestru al anului, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut. Peste două treimi dintre acestea, respectiv 329,7 milioane de euro au fost realizate în România, 74,8 milioane de euro în Ungaria, iar diferența în Spania și Italia. În funcție de liniile de afaceri, compania a realizat venituri de 113,3 milioane de euro din serviciile de cablu TV, 104,8 milioane de euro din cele de internet și date, 143,2 milioane de euro din telefonie și 35,2 milioane de euro din DTH (televiziune prin satelit).

”Veniturile totale pentru șase luni încheiate la 30 iunie 2017 au crescut, în principal, datorită creșterii bazei de abonați pentru serviciile noastre de telecomunicații mobile, de televiziune prin cablu și internet fix”, arată reprezentanții companiei.

La finalul primului semestru, Digi avea împrumuturi pe termen scurt în valoare de 58,3 milioane de euro, în vreme ce soldul împrumuturilor pe termen lung era de 658,1 milioane de euro.

Numărul de abonamente la serviciile de telecomunicaţii mobile a fost de aproximativ 3,3 milioane, în creștere cu aproape 15% față de jumătatea anului trecut. Numărul de abonamente la serviciile de televiziune prin cablu a crescut la circa 2,9 milioane (+5%), în vreme ce numărul de abonamente la serviciile de internet și date fixe a sărit de două milioane, o creștere de 6,6% față de iunie 2016.

Investitorii nu s-au arătat mulțumiți de rezultatele financiare ale companiei. Acțiunile Digi au scăzut cu 1% în primele ore de tranzacționare, ajungând la circa 39,8 de lei în jurul prânzului, potrivit datelor Bursei de Valori București (BVB).

RCS&RDS a fost înființată în 1994 sub numele Analog CATV, desfășurând activități de operator de cablu TV în mai multe orașe din România. Doi ani mai târziu, ca urmare a fuziunii cu o parte a unui alt operator de cablu (Kappa), denumirea societății a devenit Romania Cable Systems (RCS). În 1998, Romania Cable Systems S.A. a înființat o nouă filială Romania Data Systems (RDS) pentru a oferi servicii de internet, date și telefonie fixă pe piața din România.

În august 2005, Romania Cable Systems a absorbit, prin fuziune, filiala Romania Data Systems și și-a schimbat numele in RCS&RDS.

Grupul furnizează servicii de telecomunicații pentru cablu TV (televiziune prin cablu), servicii de internet fix și mobil și date, telefonie fixă si mobilă („CBT”) și televiziune prin satelit direct în casa („DTH”) în România, Ungaria, Spania și Italia.

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.