Vedict la Sofia: Elena Udrea va fi extrădată în România. Decizia este definitivă

Elena Marinescu 10/06/2022 | 18:03 Ştiri
Vedict la Sofia: Elena Udrea va fi extrădată în România. Decizia este definitivă

Curtea de Apel de la Sofia a decis vineri că fostul ministru Elena Udrea va fi extrădată în România. Aceasta are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute. Decizia magistraţilor bulgari este definitivă.

Udrea este de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care a fost judecată de Curtea de Apel.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în dosarul “Gala Bute” la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

În decembrie 2018 a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă. Ea a fost condamnată din nou, dar plecase din țară înainte ca instanța să dea sentința. A fost găsită în Bulgaria, iar autoritățile române au făcut cerere de extrădare.