Vast Resources va dezvolta un complex metalurgic extins în România

Emil Popescu 31/07/2017 | 11:35 Ştiri
Vast Resources va dezvolta un complex metalurgic extins în România

Compania britanică Vast Resources a anunțat luni noi lucrări de foraj în România, unde ar urma să dezvolte un complex metalurgic regional.

”Vom continua să investim în modernizarea minei din Suceava, în testarea iazului de decantare din Bihor, vom continua procesul de forare de la Cârlibaba și vom începe forarea la Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, în vederea creării unui nou complex metalurgic regional”, a declarat Andrew Prelea, președinte și director executiv al Vast Resources România.

Compania a prezentat și evoluția unor indicatori în trimestrul al doilea față de primele trei luni ale anului, când în general activitatea minelor este redusă din cauza condițiilor meteo.

Asftel, la mina Mănăila, județul Suceava, cantitatea de minereu extras a crescut cu 41%, iar cea de concentrat de cupru și de zinc cu peste 50%.

Vast Resources a anunțat săptămâna trecută că va atrage o investiție de zece milioane de dolari pentru extinderea operațiunilor din România.


Sursa foto: Mediafax

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.