Vasile Iuga, fost country managing partner la PwC, intră ca președinte în boardul hotelurilor lui Copos

Andreea Neferu 06/07/2017 | 14:34 Ştiri
Vasile Iuga, fost country managing partner la PwC, intră ca președinte în boardul hotelurilor lui Copos

 

Vasile Iuga, fost country managing partner la PwC, a preluat începând cu 1 iulie poziția de președinte al consiliului de administrație în cadrul companiei de turism Ana Hotels, controlată de George Copos.

Iuga o înlocuiește în această funcție pe fiica lui Copos, Alexandra Copos de Prada, care se va ocupa în continuare de lanțul de cofetării Ana Pan, precum și de dezvoltarea unor start-up-uri proprii în străinătate.

Vasile Iuga are o experiență de 26 de ani în cadrul PriceWaterhouseCoopers, unde a lucrat încă din 1991 și unde a  devenit partener internațional în anul 1997. Între 2004 și 2015 a ocupat funcția de country managing partner, coordonând peste 600 de angajați din cinci birouri regionale. Între 2008 și 2015, Iuga a fost și managing partner al PwC Europa de Sud-Est, având în subordine activitatea companiei din nouă țări. Din anul 2004 a fost membru al boardului PwC Central and Eastern Europe Management Board.

Iuga este licențiat al Facultății de Aeronautică din cadrul Institutului Politehnic București. A absolvit cursuri la Harvard Business School, la London Business School, la Institut Européen d’Administration des Affaires/European Institute of Business Administration (INSEAD, Fontainebleau, Paris) și la International Institute for Management Development (IMD, Lausanne).

Ana Hotels deține un portofoliu de șase hoteluri în București, Poiana Brașov și Eforie Nord.

Ana Hotels a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 31,4 milioane de euro, în creștere cu 10% față de 2015, și a avut un număr mediu de 591 angajați.

Pentru anul 2017, compania are în derulare mai multe proiecte de investiții. La finalul lunii iunie, a încheiat proiectul de renovare completă a hotelului Bradul din Poiana Brașov, o investiție de peste 2 milioane de euro. Pe perioada verii, investițiile vor continua la hotelul Crowne Plaza Bucharest, cu extinderea și reamenjarea zonei spa și a ballroom-ului. Pentru finalul anului este programată demararea proiectului de renovare a camerelor de la Athénée Palace Hilton, în paralel cu amenajarea unei zone de tratament în aer liber la Eforie Nord.


Sursă foto: Ana Hotels

 

 

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.