Vânzările IKEA Group au crescut cu 3,8% în ultimul an și au depășit 34 de miliarde de euro

Gabriel Bucur 10/10/2017 | 16:28 Ştiri
Vânzările IKEA Group au crescut cu 3,8% în ultimul an și au depășit 34 de miliarde de euro

IKEA Group – cel mai mare retailer din sistemul de franciză IKEA, format din INGKA Holding B.V. și entitățile sale controlate – a raportat vânzări totale de 34,1 miliarde de euro pentru anul financiar 2017 (1 septembrie 2016 – 31 august 2017), potrivit bilanțului publicat de grup.

Comparativ, în anul fiscal 2016, vânzările totale ale IKEA Group au ajuns la 32,9 miliarde de euro, astfel că, ajustate la impactul cursului valutar, vânzările din segmentul de retail ale IKEA Group au crescut cu 3,8% în anul financiar 2017.

IKEA Group deține și operează 355 de magazine IKEA în 29 de țări, unde lucrează aproape 149.000 de angajați. Numărul total de vizite înregistrate anul trecut este de circa 817 milioane, la care se adaugă cele 2,1 miliarde de vizite pe site-ul IKEA.

„Vom folosi situația noastră financiară stabilă pentru a investi cu scopul de a întâmpina și mai bine nevoile clienților noștri” a declarat Jesper Brodin, președinte și CEO al IKEA Group (INGKA Holding B.V.), din 1 septembrie 2017. Un exemplu în acest sens este achiziția TaskRabbit de către IKEA Group. TaskRabbit este o platformă de servicii la cerere, care oferă clienților servicii mai flexibile și mai accesibile.

Totodată, IKEA Group a investit în producția proprie de energia eoliană din Franța, Canada și Lituania și a ajuns la un număr total de 415 turbine eoliene, mai mare decât al magazinelor proprii. IKEA Group „se apropie de obiectivul său de a deveni independent din punct de vedere energetic prin producerea unei cantități de energie regenerabilă egală cu cea consumată prin operațiunile sale, până în 2020”.

IKEA Group (INGKA Holding B.V. și entitățile sale controlate), cel mai mare retailer de mobilier și decorațiuni din lume, este unul din cele 11 grupuri de companii diferite care dețin și operează canalele de vânzări ale IKEA sub acorduri de franciză cu Inter IKEA Systems B.V.

 


FOTO: Laszlo Raduly / NewMoney

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.