Valoarea de piață a Coca Cola a scăzut cu 4 miliarde de dolari, după gestul lui Cristiano Ronaldo

Andrei Dumitru 16/06/2021 | 13:11 Ştiri
Valoarea de piață a Coca Cola a scăzut cu 4 miliarde de dolari, după gestul lui Cristiano Ronaldo

Valoarea de piață a companiei Coca Cola a scăzut în jur de patru miliarde de dolari, după ce fotbalistul Cristiano Ronaldo a îndepărat, disprețuitor, două sticle de Coca Cola de la locul lor la conferința de presă de luni, scrie cotidianul Marca, citat de Financial Intelligence.

Coca-Cola este unul dintre sponsorii Campionatului European de Fotbal.

Vedeta din Portugalia este cunoscută a fi un susținător al vieții sănătoase și nu este un fan al băuturilor gazoase, cum ar fi Coca Cola.

La sosirea la conferința de presă de dinainte de deschiderea jocului Portugaliei la Euro 2020 împotriva Ungariei, atacantul s-a așezat și apoi a împins două sticle de Coca-Cola într-o parte. Apoi a ridicat ostentativ o sticlă de apă.

“Beți apă!”, a fost îndemnul jucătorului lusitan.

Mesajul a fost clar și, pe lângă faptul că a devenit viral pe rețelele de socializare, a avut un impact și asupra cotației pe bursă.

Acțiunile Coca Cola au scăzut de la 56,10 dolari la 55,22 dolari aproape imediat după gestul lui Ronaldo, ceea ce înseamnă că valoarea companiei a scăzut de la 242 miliarde de dolari la 238 miliarde de dolari, potrivit Marca

Coca-Cola a insistat asupra faptului că „toată lumea are dreptul la preferințele lor pentru băuturi”, după gestul lui Cristiano Ronaldo, a scris Daily Mail.