Valeriu Gheorghiță: Primele vaccinuri Moderna ar putea ajunge în România în ianuarie

Elena Marinescu 06/01/2021 | 20:40 Ştiri
Valeriu Gheorghiță: Primele vaccinuri Moderna ar putea ajunge în România în ianuarie

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunţat miercuri seara că al doilea tip de vaccin anti-coronavirus, realizat de compania americană Moderna, ar putea ajunge în România încă din această lună.

Anunuţul survine deciziei Comisiei Europene de a autoriza vaccinul Moderna în ţările UE. „4,3% din cantitate revine României, înseamnă aproximativ 3,5 milioane de doze de la compania Moderna. Daca se va aproba încă un contract, am putea primi dublu. Chiar din luna ianuarie ne aşteptăm să ajungă în România, chiar până la 15 ianuarie ar putea să fie livrată prima tranşă de doze.

Este o veste bună, dar volumul este incomparabil mai redus decât în cazul vaccinurilor BioNtech-Pfizer. Tranşele care urmează să vină nu sunt foarte consistente”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat alte 16.945 de cadre medicale, numărul total ajungând la 58.554.