Vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient 95%, arată rezultatele finale ale testelor clinice

NewMoney 18/11/2020 | 14:58 Ştiri
Vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient 95%, arată rezultatele finale ale testelor clinice

Vaccinul laboratoarelor Pfizer și BioNTech prezintă o eficienţă de 95% în prevenirea îmbolnăvirii de COVID-19, arată rezultatele finale ale testului lor clinic la scară mare, anunţă miercuri, într-un comunicat, cele două companii.

Ele anunţau săptămâna trecută, în urma unor rezultate parţiale, o eficienţă de 90% a vaccinului lor.

Rezultatele finale sunt mai bune decât cele publicate săptămâna trecută, care arătau o eficienţă de ”peste 90%”.

Astfel, 162 de membri ai grupului căruia i s-a administrat un placebo a contractat noul coronavirus SARS-CoV-2, în timp ce în grupul căruia i s-a administrat vaccinul s-au îmbolnăvit opt persoane.

Pfizer anunţă că urmează să ceară o autorizaţie de comercializare ”în câteva zile” Agenţiei americane a medicamentului (FDA).

Alte vaccinuri împotriva COVID-19

Moderna a anunţat luni, într-un comunicat, că vaccinul său împotriva COVID-19 este eficient în proporţie de 94,5% în reducerea riscului îmbolnăvirii.

Alte țări precum China și Rusia au început deja vaccinările. Rusia a licențiat vaccinul COVID-19 „Sputnik-V” pentru uz intern în august înainte de a elibera date din studiile la scară largă. În 11 noiembrie, a declarat că vaccinul său a fost eficient cu 92% pe baza a 20 de infecții în cadrul studiului său amplu.