Vacanța de Paște 2018: Românii preferă mai mult decât anul trecut destinațiile din afara Europei

NewMoney 28/03/2018 | 13:03 Ştiri
Vacanța de Paște 2018: Românii preferă mai mult decât anul trecut destinațiile din afara Europei

Zilele libere din preajma Paștelui deschid sezonul vacanțelor. Anul acesta, sunt cu 40% mai multe cereri pentru destinații extraeuropene decât în 2017, anunță reprezentanții agenției de turism Eturia, care a înregistrat, astfel, un număr record de clienți în ciurcuite în afara Europei.

În acest context, vacanțele de Paște ale românilor care preferă destinațiile mai îndepărtate se împart între vacanțe active, de tip circuit, și vacanțe de relaxare, la plajă.

În acest an, turiștii români au ales pentru Paște vacanțe active în destinații precum Peru, China și Africa de Sud, în timp ce pe segmentul vacanțelor de relaxare cele mai populare sunt Maldive, Republica Dominicană și Cuba.

Prețurile acestor pachete diferă în funcție de tipul de vacanță, astfel că pentru un sejur la plajă tarifele încep de la 1.190 de euro de persoană pentru șapte nopți, cu toate serviciile incluse, în timp ce pentru circuitele în destinații extraeuropene tarifele pornesc de la 1.350 de euro/persoană pentru un circuit de opt zile, care include cele mai importante atracții ale țării respective.

„Turistii noștri călătoresc de mai multe ori pe an, astfel că, perioada de Paște este a treia în topul plecărilor, după Crăciun-Revelion și vacanțele de vară. Observăm faptul ca românii au început sa acorde un timp și un buget pentru acest nou segment și este interesant faptul că preferă circuitele extraeuropene, în defavoarea citybreak-urilor”, a declarat Sorin Stoica, CEO-ul Eturia, care a mai precizat că turiștii români își schimbă comportamentul, în privința perioadelor în care călătoresc și a destinațiilor pe care le aleg.

„Astfel, e interesant cum balanța înclină din ce în ce mai mult spre vacanțele active. De exemplu, în aceasta perioadă și în perioada imediat următoare avem nu mai putin de zece grupuri de turiști plecați în circuite în: Japonia, China, Peru, India, Africa de Sud”, a mai spus Sorin Stoica.

Agenția de turism Eturia, fondată în anul 2007, are o ofertă pentru turiștii români ce include vacanțe exotice personalizate în peste 120 de destinații din întreaga lume, precum și vacanțe cu plecări predefinite create pe principiul celui mai bun tarif. Eturia este prima agenție „tailor made” din România și are, momentan, 50 de angajați în cele trei sedii amplasate în București, Cluj-Napoca și Piatra Neamț.