Unul dintre ”veteranii” pieței locale de investiții a intrat în echipa Gecad Ventures

Andreea Neferu 06/11/2017 | 12:23 Ştiri
Unul dintre ”veteranii” pieței locale de investiții a intrat în echipa Gecad Ventures

Unul dintre cei mai cunoscuți manageri de investiții de pe piața locală, Cristian Nacu, s-a alăturat fondului de investiții Gecad Ventures, pus pe picioare de antreprenorul Radu Georgescu și dedicat companiilor din IT cu potențial mare de creștere.

Cristian Nacu, care este partener în cadrul Gecad Ventures începând din vara acestui an, a condus în perioada 2007-2015 Enterprise Investors, unul dintre cele mai mari și mai cunoscute fonduri de investiții prezente pe piața din România, managerul coordonând investiții precum cele în Siveco, Macon sau Profi. În ansamblu, el a gestionat în mod direct investiții de peste 200 de milioane de euro de-a lungul carierei sale.

Cel mai mare business în care Enterprise Investors s-a implicat pe plan local este retailerul Profi, în care a investit de-a lungul timpului circa 76 de milioane de euro și pe care l-a vândut anul trecut cu 533 de milioane de euro către fondul de investții Mid Europa Partners.

De la mijlocul lui 2015 și până în iunie anul acesta, Nacu a fost consilier pentru Enterprise Investors.

Contactat de NewMoney, executivul a spus că nu dorește să comenteze, momentan, intrarea sa în echipa Gecad.

Gecad Ventures este un fond de investiții pus pe picioare de antreprenorul în serie Radu Georgescu. Printre investițiile fondului se numără TypingDNA, soluție de securitate bazată pe modul în care utilizatorii apasă pe tastatură, serviciul de facturare Smart Bill sau SymphoPay, companie care propune băncilor și magazinelor o soluție de POS-uri inteligente. La începutul acestui an, Gecad Ventures și-a vândut participația în cadrul primului producător românesc de smartwatch-uri, Vector Watch, către americanii de la Fitbit.

Recent, Radu Georgescu a  anunțat că renunță la antreprenoriat și că se va concentra exclusiv pe dezvoltarea fondului de investiții. Printre cele mai cunoscute exituri ale antreprenorului român Radu Georgescu se numără vânzarea tehnologiei antivirus RAV către gigantul Microsoft, a furnizorului de soluții și servicii pentru distribuția electronică de software Avangate către San Francisco Partners, a gecad ePaymanets (astăzi, PayU) către sud-africanii de la Naspers și, recent, a GecadNet către integratorul de servicii IT și furnizor de servicii de training IT, Bittnet.


Sursă foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.