Unul dintre cei mai importanți producători de căști, microfoane și sisteme de transmisie wireless deschide o fabrică la Brașov

NewMoney 19/03/2018 | 12:40 Ştiri
Unul dintre cei mai importanți producători de căști, microfoane și sisteme de transmisie wireless deschide o fabrică la Brașov

Sennheiser, unul dintre cei mai importanți producători globali de căști, microfoane și sisteme de transmisie wireless, va construi cea de-a patra fabrică de la nivel mondial la Brașov.

Compania intenționează să își întărească poziția pe piața Europeană de produse electronice.

“De mai mulți ani, EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) este regiunea care ne-a adus cele mai mari creșteri. Cu noua fabrică din România, avem o a treia bază de producție europeană și, în același timp, ne extindem rețeaua de distribuție din Europa. Aceste acțiuni ne oferă un mai bun control asupra volumelor de producție, dar și capacitatea de a fi mai flexibili în a adapta produsele noastre la cerințe de piață dinamice”, a declarat Andreas Sennheiser, Co-CEO al Sennheiser.

În calitate de centru industrial și universitar, orașul transilvănean Brașov oferă companiei Sennheiser un excelent mediu de afaceri pentru noua fabrică. “Unul dintre principalele motive pentru care am ales Brașovul este infrastructura, apoi conexiunea foarte bună cu zona economică europeană”, a declarat Daniel Sennheiser, Co-CEO al Sennheiser.

Noua fabrică se va concentra pe producția de electronice destinate publicului larg.

 

În timp ce fabrica din Tullamore, Irlanda, produce în special monitoare de studio și traductoare acustice, la sediul central din Wedemark producția este concentrată în special pe produse premium și profesionale, inclusiv microfoane wireless. Microfoanele pentru piețele americane și asiatice sunt produse la fabrica din Albuquerque, Statele Unite ale Americii.

Fondată în 1945, Sennheiser continuă să fie o afacere de familie și este astăzi unul dintre cei mai importanți producători globali de căști, microfoane și sisteme de transmisie wireless. Cu peste 20 de subsidiare de vânzări și parteneri de distribuție cu tradiție, compania este prezentă în peste 50 de țări și deține fabrici în Germania, Irlanda și Statele Unite ale Americii. Sennheiser are aproximativ 2.800 de angajați la nivel global.

Din 2013, Sennheiser este condusă de Daniel Sennheiser și Andreas Sennheiser, membrii celei de-a treia generație a familiei care a fondat compania. În 2016, Grupul Sennheiser a avut vânzări totale de 658,4 milioane de euro.