Uniunea Europeană a introdus taxe de 2,8 miliarde de euro pentru importurile din SUA

Gabriel Bucur 22/06/2018 | 10:00 Ştiri
Uniunea Europeană a introdus taxe de 2,8 miliarde de euro pentru importurile din SUA

Uniunea Europeană a introdus, de vineri, taxe pentru importurile din Statele Unite ale Americii – ca o contramăsură faţă de taxele impuse anterior de Donald Trump – în timp ce Jean-Claude Juncker a lansat un nou atac la adresa preşedintelui american, scrie BBC, citat de News.ro.

Taxele sunt impuse pentru bunuri în valoare totală de 2,8 miliarde de euro. Taxele de 25% sunt valabile pentru produse precum whisky, motociclete şi sucul de portocale, în timp ce taxe de 50% au fost introduse pentru produse precum încălţămintea, anumite tipuri de îmbrăcăminte şi maşini de spălat.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că taxele impuse de SUA asupra UE sunt „împotriva logicii şi istoriei” şi că „răspunsul UE trebuie să fie clar dar măsurat”. El a adăugat, în discursul susținut în faţa parlamentului de la Dublin că „vom face ce trebuie pentru a proteja” Uniunea Europeană.

Citiți și: Trump vrea să elimine BMW-urile și Mercedesurile de pe străzile americane. De ce a pus gând rău liderul de la Casa Albă mașinilor germane

De remarcat că, în paralel cu măsura introdusă de Uniunea Europeană, India a crescut taxele pentru 29 de produse importate din SUA, drept răspuns la măsurile lui Trump. Noile taxe ale Indiei vor intra în vigoare de la 4 august şi vor afecta importurile de migdale, nuci şi năut.

Administraţia lui Trump a anunţat, în luna martie, că va introduce taxe de 25% pentru importurile de oţel şi 10% pentru cele de aluminiu. Aceste taxe au intrat în vigoare începând cu 1 iunie.

Citiți și: Cum arată viitorul celor aproape 6.000 de angajați ai combinatului ArcelorMittal din Galați, ultimul „bastion” al siderurgiei românești

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.