Unicul accelerator dedicat îngrijirii animalelor de companie din Europa oferă finanțare celor mai inovatoare start-up-uri

Andrei Dumitru 06/12/2021 | 16:17 Ştiri
Unicul accelerator dedicat îngrijirii animalelor de companie din Europa oferă finanțare celor mai inovatoare start-up-uri

Fonduri în valoare totală de 1.422.000 lei pot fi câștigate de cele mai creative start-up-uri din Europa, care pun la dispoziție servicii de îngrijire a animalelor de companie. Purina Accelerator Lab organizează programul unic Unleashed pentru al treilea an consecutiv. Cei interesați pot aplica până la data de 31 decembrie 2021.

Printre principalele obiective ale acceleratorului se numără sprijinirea antreprenorilor și micilor afaceri care utilizează agricultura regenerativă, promovează economia circulară și integrează inovația în nutriția animalelor de companie, precum proteinele alternative și ingredientele reciclabile.

Până la șase start-up-uri vor fi selectate și vor beneficia de susținerea financiară și expertiza unei echipe multidisciplinarePurina, pe o perioadă de 24 de săptămâni. Fiecare start-up selectat va primi finanțare de aproximativ 237.000 lei, sumă destinată îndeplinirii obiectivelor de accelerare.

Etapele jurizării vor implica evaluarea ideii de afacere prezentate, din perspectiva relevanței pentru domeniu, precum și evaluarea sustenabilității modelului de afacere. Anul acesta, juriul va prioritiza start-up-urile care au integrat tehnologia în vederea susținerii și promovării sustenabilității mediului înconjurător.

Câștigătorii desemnați de către echipa Unleashed vor învăța alături de specialiștii Purina, ce înseamnă nevoile de pe piața produselor și serviciilor pentru animalele de companie, dar și cum pot îmbunătăți aceste servicii, înglobând procesele tehnologice în vederea susținerii sustenabilității mediului.

Un exemplu de succes desfășurat în Marea Britanie și susținut de Purina Accelerator Lab este proiectul BorrowMyDoggy, ce constă într-un program de împrumut al câinilor. Scopul acestui proiect a fost ca proprietarii animalelor de companie să identifice comunitățile iubitorilor de câini din vecinătatea lor. În prezent, grație extinderii serviciilor oferite de BorrowMyDoggy, angajații reușesc să identifice persoane de încredere în vecinătatea locuinței, care îi ajută cu îngrijirea animalului de companie, în timpul programului de lucru. Proiectul a luat amploare și se desfășoară în peste 18 companii, incluzând corporații și platforme dedicate angajaților, precum și în șapte universități.

„Înainte de a adera la programul Unleashed, am testat potențialul pentru o lansare B2B la o scală foarte restrânsă și doar cu câteva companii. Dar prin construirea unei relații strânse cu echipa Purina și prin faptul că am beneficiat de cunoștințele și resursele lor, am reușit să îmbunătățim serviciile noastre”, a declarat Rikke Rosenlund, fondatorul BorrowMyDoggy.

Unleashed a propulsat 12 start-up-uri în decursul ultimilor 2 ani. Printre câștigători se numără BorrowMyDoggy (Marea Britanie), Cat in a Flat (Marea Britanie), Natu (Spania), Petable (Portugalia), BlueNalu Innovations (Statele Unite ale Americii) și OneMind Dogs (Finlanda), în cadrul promoției din anul 2020.