UniCredit Bank listează pe 16 ianuarie prima emisiune de obligaţiuni la bursă din acest an, în valoare de 488,5 milioane lei

Andrei Dumitru 16/01/2023 | 11:30 Ştiri
UniCredit Bank listează pe 16 ianuarie prima emisiune de obligaţiuni la bursă din acest an, în valoare de 488,5 milioane lei

UniCredit Bank, parte a Grupului UniCredit, a anunţat că listează luni, 16 ianuarie, prima emisiune de obligaţiuni corporative din acest an la bursă, în valoare de 488,5 milioane lei.

”UniCredit Bank, parte a Grupului UniCredit, listează luni, 16 ianuarie, prima emisiune de obligaţiuni corporative din acest an la bursă, în valoare de 488,5 milioane lei. Obligaţiunile se vor tranzacţiona pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier UCB27. UniCredit Bank a emis şi vândut către 10 obligatari, persoane juridice, un număr de 977 obligaţiuni corporative, negarantate, de rang senior, cu o valoare nominală de 500.000 lei şi cu scadenţa la 21 decembrie 2027”, arată un anunţ al băncii.

Rata dobânzii este fixă, de 9,07% p.a. Intermedierea ofertei a fost realizată de către Alpha Bank.

„Revenim la Bursa de Valori Bucureşti cu o a treia emisiune de obligaţiuni, iar succesul de care ne-am bucurat şi de această dată dovedeşte încrederea pe care investitorii noştri o au în UniCredit Bank. Această emisiune contribuie la strategia noastră de a ne susţine clienţii şi în contextul economic curent, prin creşterea accesului la credite, şi în special creditele ipotecare verzi şi creditele adresate sectoarelor de activitate care sunt afectate de consecinţele economice ale situaţiei geopolitice” a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Emisiunea de obligaţiuni care a intrat astăzi la tranzacţionare este a treia listată de UniCredit Bank la Bursa de Valori Bucureşti. Prima emisiune de obligaţiuni emisă sub simbolul bursier UCT18 în anul 2013 a ajuns la maturitate. A doua emisiune de obligaţiuni a intrat la tranzacţionare în 2017 cu 3 scadenţe diferite, la 3, 5 şi 7 ani, sub simbolurile bursiere UCB20, UCB22, respectiv UCB24, cea din urmă ajungând la maturitate pe 17 iulie 2024.

Valoarea obligaţiunilor UniCredit Bank disponibile la tranzacţionare ajunge astăzi la 672 milioane de lei.

„Piaţa de capital locală a demonstrat în 2022, anul provocărilor, rezilienţă şi capacitate de adaptare în cele mai incerte momente, un an în care au fost listate numeroase emisiuni de obligaţiuni corporative, verzi şi sustenabile emise de instituţii bancare. Ne dorim ca şi în 2023 să vedem acest trend, iar faptul că anul a început la Bursa de Valori Bucureşti cu listarea emisiunii de obligaţiuni corporative UniCredit Bank, bancă cu tradiţie pe piaţa de capital locală, arată faptul că reprezentăm pentru sistemul bancar un partener pe termen lung” a declarat Radu Hanga, preşedinte Bursa de Valori Bucureşti.

Emisiunea de obligaţiuni a fost realizată prin intermediul Alpha Bank România, membră a Alpha Bank Group.

„Dezvoltăm constant piaţa de capital locală, iar listarea primei emisiuni de obligaţiuni corporative din luna ianuarie a acestui an, reafirmă încrederea instituţiilor financiare în instrumentele puse la dispoziţie de bursă. La 10 ani de la listarea primei emisiuni de obligaţiuni, UniCredit Bank alege şi de data aceasta să folosească mecanismele de finanţare disponibile la bursă pentru implementarea strategiilor de dezvoltare. Suntem încântaţi de faptul că UniCredit Bank a revenit cu noi obligaţiuni corporative înainte ca cea emisă în 2017 să ajungă la maturitate şi că rămâne astfel prezentă în calitate de emitent al Bursei de Valori Bucureşti pe piaţa de capital din România” a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.