Unde se plătesc taxele de buletin sau cele de timbru

Andrei Dumitru 11/05/2021 | 11:29 Fapt Divers
Unde se plătesc taxele de buletin sau cele de timbru

Taxele de buletin sau cele de timbru pot fi achitate utilizând mai multe modalități de plată. Iată mai jos felul în care puteți achita fiecare tip de taxă în parte.

Unde se plătește taxa de buletin

Atunci când vreți să plătiți taxa de buletin cash, mergeți la sediul Direcției pentru Evidența Persoanelor, sediul Direcției Impozite și Taxe Locale, filialele CEC Bank din sector / localitate sau la oficiile poștale din sector / localitate. Taxa de buletin se poate face și prin SMS, la numărul 7530, pentru bucureștenii din Sectorul 5.

Persoanele care locuiesc în Sectorul 5 din București și vor eliberarea cărții de identitate trebuie să trimită prin SMS textul CI7 urmat de CNP (cost 1,50 euro + TVA). Locuitorii din Sectorul 5 care vor eliberarea unei cărți de identitate provizorii trebuie să trimită prin SMS textul CI1 urmat de CNP (cost 0,20 euro + TVA).

Unde se plătește taxa de timbru

Taxele judiciare de timbru reprezintă plata efectuată de către orice persoană fizică sau juridică, interesată în rezolvarea pe calea justiţiei a problemelor de natură juridică, plată făcută statului pentru serviciile prestate prin intermediul instanţelor de judecată. Taxa judiciară de timbru este datorată atât pentru cererile şi acţiunile depuse la instanţele judecătoreşti, cât şi pentru cererile adresate Ministerului Justiţiei şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit art. 40 din OUG 80: „Taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru“, al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.

Dacă persoana care datorează taxa judiciară de timbru nu are nici domiciliul, nici reşedinţa ori, după caz, sediul în România, taxa judiciară de timbru se plăteşte în contul bugetului local al unităţii administrativ teritoriale în care se află sediul instanţei la care se introduce acţiunea sau cererea.”