Unde se extinde MedLife: opt centre medicale achiziționate în Dâmbovița și Ilfov

Gabriel Bucur 20/01/2017 | 16:28 Ştiri
Unde se extinde MedLife: opt centre medicale achiziționate în Dâmbovița și Ilfov

Furnizorul de servicii medicale MedLife, singura companie listată la Bursa de Valori București în 2016, a anunțat achiziționarea pachetului majoritar de 80% din Almina SRL, o companie prezentă cu opt centre medicale în județele Dâmbovița și Ilfov.

Almina SRL are o activitate de 20 de ani pe piața locală și este cel mai mare operator medical din județul Dâmbovița. Compania are în componență opt centre medicale (cinci în Târgoviște, două în Pucioasa și unul în Buftea) și două laboratoare, în Târgoviște și Buftea. Cele opt centre sunt dotate cu echipament medical performant și au la dispoziție o echipă medicală cu peste 125 de specialiști. Almina SRL a înregistrat la nivelul primelor nouă luni din 2016 o cifră de afaceri de aproximativ 1,3 milioane de euro.

Citiți și: Cum au evoluat acțiunile MedLife în prima săptămână de la listare

„Această achiziție marchează intrarea MedLife într-o nouă zonă geografică a României, contribuind implicit la consolidarea poziției la nivel național. Totodată, acest nou proiect aduce în portofoliul nostru cea de a 14-a achiziție de companii. În perspectivă avem în plan să continuăm politica de creștere prin achiziții”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife. Ultimele patru achiziții făcute de grupul MedLife s-au realizat în mai puțin de un an, iar ultima este Centrul Medical Panduri.

Citiți și: Prețul unei acțiuni MedLife: 26 de lei. Valoarea întregii companii: 522 de milioane de lei (116 milioane de euro)

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.