Unde petrec românii minivacanța de 1 Mai și cât sunt dispuși să cheltuie

Gabriel Bucur 27/04/2017 | 15:56 Ştiri
Unde petrec românii minivacanța de 1 Mai și cât sunt dispuși să cheltuie

Cei mai mulți angajați români vor petrece minivacanța de 1 Mai acasă sau în aer liber, alături de familie și prieteni, iar bugetul mediu va fi de sub 200 de lei de persoană, arată un studiu realizat de platforma de recrutare eJobs.

În procente, 41% din totalul celor care vor fi liberi de Ziua Muncii vor petrece acasa cu familia sau prietenii, iar 21% vor ieși în aer liber, la iarbă verde sau la un loc de grătar.

Doar 2 din 10 angajați au decis să meargă la mare sau la munte. Litoralul este preferat în special de tineri, astfel că 57% din respondenții care vor merge la mare au vârste între 19 și 25 de ani. În același timp, muntele e preferat de respondenții cu vârste între 26 și 35 de ani și, respectiv, 46 și 55 de ani.

Cei care au ales destinații turistice pentru minivacanța de 1 Mai și-au planificat cheltuieli mai ridicate. Astfel, cine merge la mare se așteaptă să cheltuie între 500 și 1.000 de lei de persoană, iar o mare parte din cei care merg la munte se așteaptă la cheltuieli cuprinse între 200 și 500 de lei de persoană.

În același timp, majoritatea celor care vor pleca peste hotare au alocat peste 2.000 de lei pentru acest weekend. În străinătate vor merge însă doar 3% din respondenți, iar această opțiune a fost aleasă în special de cei cu vârste de peste 56 de ani și de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 și 35 de ani.

Alți 19% nu s-au hotărât încă ce vor face de Ziua Muncii, iar cei mai nehotărâți sunt tinerii sub 25 de ani.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.