Timp Liber

Unde călătoresc românii în minivacanța de Paște?

Anul acesta, Paștele cade mai târziu, dar mai bine pentru români: în combinație cu 1 mai, chiar înainte de Vinerea Mare, weekendul prelungit de primăvară se petrece cel mai bine în vacanță sau în familie. Este firesc ca românii să profite și să-și planifice vacanțele în consecință, așa că Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech, împărtășește informații despre destinațiile lor preferate.

Conform rezervărilor făcute pe Kiwi.com de cetățeni români, mulți dintre aceștia vor veni acasă de Paște, în special din Londra, Bruxelles și Roma. Cu toate acestea, cei care călătoresc în străinătate preferă Italia, Spania, Regatul Unit, Germania, Turcia, Franța, Grecia, Țările de Jos, Portugalia și Belgia, dar există și un interes sporit pentru destinațiile mai calde, inclusiv Egipt și Emiratele Arabe Unite, țări care au înregistrat o creștere a rezervărilor comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în special Turcia – 59,3%, și Emiratele Arabe Unite – 126,6%.

Când vine vorba de orașe, majoritatea românilor care vin acasă ajung în București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, în timp ce cei care călătoresc în străinătate și-au îndreptat atenția către Londra, Roma, Milano, Istanbul, Barcelona, Paris, Veneția, Bruxelles, Atena și Budapesta.

Cele mai populare date de călătorie pentru vacanța de primăvară din acest an sunt 27 aprilie și 3 mai, așa că se pare că românii aleg două tipuri de vacanțe: cele mai lungi, în care profită la maxim de sărbătorile legale, sau cei care aleg vacanțe scurtei. Comparativ cu anul trecut, își rezervă vacanțe mai lungi, în medie: 8 zile, față de 7 în 2023. Pentru Paștele de anul acesta, 46% dintre românii care au rezervat pe Kiwi.com au ales city break-uri de până la 3 zile, 20% vor petrece 4 până la 6 zile în vacanță, iar 19% au ales sejururi de 7 până la 10 zile.

Românii au plătit, în medie, 173 de euro pe biletele de avion pentru vacanțele de Paște, o creștere cu 19% față de anul trecut. Totuși, cei care au ales destinații aflate la distanțe lungi au plătit, în medie, 435 de euro, cu aproximativ 12% mai puțin decât anul trecut. Biletele pe distanță scurtă costă, în medie, 128 de euro, în timp ce zborurile pe distanță medie costă 191 de euro.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

3 ore ago

Bulgarii dau în judecată Gazprom pentru întreruperea livrărilor de gaze

Ministerul Energiei de la Sofia a anunţat că Bulgargaz intenţionează să declanşeze o acţiune în…

3 ore ago

Veşti bune pentru medici. Decizia luată de CNAS privind plata serviciilor medicale

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat ce decizie a luat în urma…

3 ore ago

52 de noi contractate de finanţare prin Programul Anghel Saligny, în valoare de peste 690 milioane lei

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a semnat 52 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional…

4 ore ago

Se reia programul estival de transport „Trenurile Soarelui”. Timp de trei luni, vor circula 30 de trenuri directe spre litoral

CFR Călători anunţă că se reia programul estival de transport ”Trenurile Soarelui”. Turiştii vor avea…

5 ore ago

Auchan anunță oferă mai mulți bani pentru reciclarea ambalajelor cu simbol SGR

Auchan anunță că acordă un bonus suplimentar pentru ambalajele reciclate, pe o perioadă de 4…

6 ore ago

Acest website folosește cookies