Unde a ajuns autoturismul Tesla lansat în spațiu de Elon Musk în urmă cu un an

NewMoney 04/03/2019 | 13:17 Ştiri
Unde a ajuns autoturismul Tesla lansat în spațiu de Elon Musk în urmă cu un an

Putem spune cu siguranță că modelul Tesla Roadster lansat în spațiu de Elon Musk, în urmă cu mai bine de un an, este autoturismul cu cei mai mulți kilometri parcurși din istorie. Business Insider scrie că mașina ar fi călătorit pe o distanță echivalentă cu parcurgerea tuturor drumurilor de pe Pământ de 22 de ori. 

Acum, Roadsterul călătorește prin spațiu cu o viteză de câteva mii de kilometri pe oră, mai mare decât cea atinsă de majoritatea avioanelor de luptă. Așadar, în luna noiembrie autoturismul Tesla ajungea deja în apropierea planetei marte, acesta fiind însă doar primul reper al călătoriei.

Roadsterul se află pe o traiectorie eliptică în jurul soarelui și face o orbită completă la fiecare 557 de zile. Prima orbită a mașinii în jurul soarelul ar urma să aibă loc înainte de sfârșitul anului 2019, anticipează cei de la Tesla. Și,  dacă nu se va întâmplă nimic neașteptat, cum ar fi o ciocnire cu un asteroid, cercetătorii estimează că Roadsterul va orbita soarele pentru următoarele câteva milioane de ani.

După lansare a apărut și un site care folosește datele NASA pentru a proiecta locația masinii prin spatiu. Potrivit whereisroadster.com, mașina se află în acest moment la o distanță de peste 365 de milioane de kilometri de Pământ și se deplasează cu o viteză ce depășeșt 5.000 de km/h către planeta noastră.

Cu toate că automobilul este prea mic și prea departe pentru a putea fi văzut de pe Pământ, chiar și cu ajutorul unui telescop, o echipă de la Universitatea din Toronto estimeaeză că în anul 2091 Roadsterul se va apropia suficient de mult încât să poată fi observat cu ajutorul unui telescop puternic, cum ar fi Panstar din Hawaii.