Unda verde pentru schemele de minimis pentru promovarea la export a produselor şi serviciilor româneşti

Elena Marinescu 30/06/2020 | 18:48 Ştiri
Unda verde pentru schemele de minimis pentru promovarea la export a produselor şi serviciilor româneşti

Ministerul Economiei a anunţat marţi aprobarea schemelor de minimis pentru promovarea la export a produselor şi serviciilor româneşti, bugetul total pe anul 2020 pentru Programul de Promovare a Exporturilor fiind de 50 milioane de lei.

Ordinul se aplică de la data intrării lui în vigoare până la 31 decembrie 2020, iar plăţile în cadrul schemelor se pot efectua până la 31 decembrie 2021. ”Programul de promovare a exportului privind participarea operatorilor economici la târguri şi expoziţii internaţionale în străinătate, organizarea de misiuni economice în străinătate şi realizarea de studii de piaţă şi pe produse”, informează Ministerul Economiei.

Ministerul Economiei a anunţat marţi aprobarea schemelor de minimis pentru promovarea la export a produselor şi serviciilor româneşti, bugetul total pe anul 2020 pentru Programul de Promovare a Exporturilor fiind de 50 milioane de lei. Ordinul se aplică de la data intrării lui în vigoare până la 31 decembrie 2020, iar plăţile în cadrul schemelor se pot efectua până la 31 decembrie 2021.

”Programul de promovare a exportului privind participarea operatorilor economici la târguri şi expoziţii internaţionale în străinătate, organizarea de misiuni economice în străinătate şi realizarea de studii de piaţă şi pe produse”, informează Ministerul Economiei.

Bugetul total aprobat în Legea Bugetului pe anul 2020 pentru Programul de Promovare a Exporturilor pentru cele trei scheme este de 50 milioane de lei. “Programul de Promovare a Exporturilor a rămas, în tot acest timp, important pentru Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Cele trei scheme adoptate au fost concepute după consultări aplicate cu mediul de afaceri, astfel încât ele să răspundă cât mai bine nevoilor actuale ale operatorilor economici. Ne dorim ca promovarea produselor şi serviciilor româneşti să fie adaptată realităţilor economice actuale şi să conducă la o creştere reală a exporturilor şi la o diversificare a structurii acestora”, a declarat ministrul Virgil Popescu, potrivit News.ro.

FOTO: Laszlo Raduly