Un touroperator românesc anunţă că majorează tarifele cu 15-20%

NewMoney 19/06/2020 | 12:12 Ştiri
Un touroperator românesc anunţă că majorează tarifele cu 15-20%

Turoperatorul IRI Travel a anunţat vineri reluarea charter-ului cu autocarul pe litoralul Bulgariei, care se va desfăşura din iunie şi până în data de 21 septembrie şi precizează că a trebuit să majoreze cu 15-20% tarifele pentru a acoperi toate măsurile de siguranţă impuse de către autorităţi.

”Turoperatorul IRI Travel anunţă reluarea charter-ului cu autocarul pe litoralul Bulgariei, care se va desfăşura din iunie şi până în data de 21 septembrie 2020”, anunţă compania într-un comunicat.

Touroperatorul precizează că tarifele cresc cu 15-20%

„Până la finele lunii iunie plecările vor fi bisăptămânale, iar din luna iulie şi până la finalul sezonului vom creşte la trei curse pe săptămână. Din păcate, a trebuit să majorăm cu 15-20% tarifele pentru a acoperi toate măsurile de siguranţă impuse de către autorităţi”, a declarat CEO IRI Travel, Lucian Bădîrcea.

Pentru staţiunile din nordul litoralului bulgăresc, Balchik, Albena şi Nisipurile de Aur tarifele dus – întors sunt de 60 de euro de persoană, în timp ce pentru staţiunile din sudul litoralului, Sunny Beach, Nessebar şi Obzor tariful este de 75 de euro. Distanţarea socială este inclusă în tarife, fiecare pasager ocupând o banchetă a autocarului.

Compania anunţă că autocarele sunt igienizate cu substanţe dezinfectante înainte şi după fiecare cursă şi că se folosesc dezinfectanţi pentru mâini şi covoraşe îmbibate cu soluţie de clor la urcarea în autocare.

”Urcarea se face doar pe uşa din faţă a autocarului, coborârea doar pe uşile de la mijloc/spate. Nu este permisă urcarea în autocar a persoanelor care nu poartă masca de protecţie. La îmbarcare şi coborâre se respecta distanţa minimă de 1,5 metri între pasageri. Măştile sunt purtate de către toţi pasagerii şi de către şofer pe ţoaţă durata transportului”, precizează compania.

Prima banchetă din spatele şoferului este lasată liberă sau există un paravan între acesta şi pasageri.

Aşezarea în autocar se face cu o persoana pe o bancheta, în zig-zag.

„Pentru a nu pune în pericol sănătatea turiştilor vom păstra distanţarea socială până la final de sezon, acest lucru însemnând că vom utiliza maxim jumătate din capacitatea mijloacelor de transport. Avantajul va fi al clientilor, întrucat fiecare dintre ei va avea la dispoziţie o banchetă din autocar. Asigurăm în acest mod atât siguranţa sanitara a călătorilor, cât şi confortul sporit al acestora pe toaţă durata transportului, evitând încălcarea recomandărilor oficiale cu rang de lege în ceea ce priveşte zădărnicirea combaterii bolilor”, a mai declarat Lucian Bădîrcea.

Charterul către Bulgaria va opera până în data de 21 septembrie.

În luna iunie, IRI Travel va efectua plecări în zilele de luni şi sâmbăta, iar începând cu 1 iulie şi până la final de sezon se va pleca în zilele de luni, joi şi sâmbăta.