Un șofer de Logan lovește intenționat un biciclist în Corbeanca – VIDEO

Andrei Dumitru 20/08/2020 | 13:32 Ştiri
Un șofer de Logan lovește intenționat un biciclist în Corbeanca – VIDEO

Alex Filip, pilotul de raliuri accidentat intenționat de către un șofer în timp ce se afla pe bicicleta pe o stradă din comuna Corbeanca, a publicat o înregistrare video cu accidentul.

”Oameni buni, absolut impresionant numărul mare de mesaje, reacții și distribuiri ale postării mele de ieri. Mă înclin! Nu cred să fie ceva care să ma miște mai mult decât solidaritatea colectivă, mi-ați dat multă putere. Am trecut prin clipe de spaimă și atunci când am realizat că voi fi făcut terci între doua mașini, dar și când m-am ridicat de pe jos, iar cu ochiul drept nu mai vedeam nimic. Și toate astea amplificate de responsabilitatea creșterii unui copil de aproape 10 ani”, precizează Alex Filip în postarea de Facebook ce include imagini cu accidentul și pe care o puteți urmări mai jos.

Alex Filip a precizat că va face tot ce este posibil pentru ca șoferul să fie pedepsit pentru faptele sale

„Mulțumesc fiecăruia-n parte pentru mesaje si reactii si am sa va tin la curent cu desfăsurarea anchetei și a procesului. Nu, nu-l las! Un astfel de om poate accidenta pe oricine, fără să se gândească vreo secundă la consecințe. Ai, din păcate, nu este singurul pe șoselele noastre…”, precizează Filip.

Într-un alt mesaj, Alex Filip povestește cum s-a petrecut incidentul în urma căruia a fost rănit și a ajuns la spital:

„Ieri am iesit cu bicicleta la antrenamentul de seară și aveam în plan bucla mea clasica de 75km. Din păcate am parcurs doar vreo 5km pentru că șoferul unei mașini a decis la un moment dat să mă tot șicaneze, totul, pe scurt, terminându-se cu faptul c-a frânat brusc și a virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi. Ceea ce s-a și întamplat, mașina lui m-a proiectat intr-o alta parcată și apoi alte câteva tumbe până intr-un cap de pod. Episodul a avut loc aproape de casă, la mine-n comuna Corbeanca.

A sosit Poliția, SMURD-urdul, am fost la spitalul Elias unde am poposit vreo 4h. În urma CT-ului și a radiografiilor a rezultat că pot pleca acasă. Însa leziunile, echipamentul distrus, bicicleta avariată, dar, mai ales, ceea ce se putea întâmpla mă face să-mi crească pulsul și acum la cafea.

Sigur, poate trece total neobservat, însă pericolul ne privește pe toti. Pentru unii șoferi, a fi biciclist e semn de inferioritate. Cum adică să opresc în spatele unuia și să-l depașesc abia atunci când am spațiu de 1.5m? Păi ce mă, vă credeți în Elveția?

Dacă tot am văzut asfaltul de foarte aproape, profit de ocazie și zic:

– biciclistul este un participant la trafic precum oricare altul
– biciclistul are drepturi și obligații clare
– pentru ca Romania nu are piste pentru bicicliști, ne deplasăm pe șosele sau strazi
– obligația șoferului este să-i acorde biciclistului spațiu de siguranță de min 1.5m
– în orice context, o tamponare dintre un biciclist și o mașină il va ‘avaria’ pe biciclist, fie ca e de vină, fie ca nu
– în țările civilizate, bicicleta este un mijloc de transport des folosit, dar și o modalitate eficientă de a face sport și de a te relaxa

În cazul meu, șoferul care m-a ‘avariat’ va avea dosar penal, mai ales că m-a lovit intenționat”.