Ştiri

Un român din doi a avut o relație la birou, 19% chiar cu un superior ierarhic, iar 7% au avansat în carieră datorită relației

Angajații care lucrează la birou au șanse foarte mari să-și găsească jumătatea în timpul orelor de muncă, arată statisticile. Fenomenul este confirmat și de cel mai recent studiu realizat de eJobs, din care rezultă că 56% din români au avut o relație la serviciu, iar pentru majoritatea respectiva relație a fost de lungă durată.

Tinerii fac excepție. Cea mai mare parte (60%) din angajații care aparțin segmentului de vârstă 18-25 de ani încă nu au avut o relație la locul de muncă. Invers față de ponderea din segmentul 22-55 de ani, în care șase din zece angajați au confirmat astfel de relații.

Un sfert din respondenții citați în studiul eJobs au spus că au avut o relație cu un coleg sau o colegă, 12% au recunoscut că au avut o relație cu un furnizor sau partener extern, iar 19% au declarat că au avut o relație cu superiorul direct din cadrul ierarhiei.

Alte detalii legate de relațiile înfiripate la locul de muncă, potrivit eJobs:

  • Majoritatea (62%) celor implicați într-o relație amoroasă la locul de muncă erau singuri în acel moment. Totuși, 18% au recunoscut că erau deja într-o relație în acea perioadă, iar, mai mult, 20% au recunoscut că erau căsătoriți în timp ce aveau o relație la birou.
  • 25% din cei care au avut o relație la locul de muncă s-au căsătorit cu colegul sau colega de birou. Ponderea este mai mare în rândul femeilor (28%) decât în cazul bărbaților (20%).
  • 17% din respondenți au spus că unul dintre parteneri a trebuit să părăsească compania în următorul an. Totuși, 16% au afirmat că relația de la locul de muncă i-a ajutat să se dedice și mai mult jobului, în timp ce doar 7% din respondenți au afirmat că relația i-a ajutat să avanseze în carieră. În restul cazurilor, relația nu a influențat evoluția profesională a respondenților.

 


FOTO: eJobs

Gabriel Bucur

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.

Recent Posts

Inspectorii ANSVSA au pus sub sechestru sute de kilograme de produse alimentare

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi…

6 ore ago

SWIFT RESPONSE 24: Exerciţiu multinaţional cu 5.000 de militari, dintre care 2.000 de paraşutişti

România participă cu 2.300 de militari şi 220 de mijloace tehnice la un exerciţiu multinaţional…

7 ore ago

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a…

8 ore ago

GHID. Cine poate beneficia de schema de ajutor de stat de 2,25 miliarde lei pentru investiţii în industrie

Ministerul Finanţelor a publicat Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiţii majore în industriile…

9 ore ago

Klaus Iohannis a depus o cerere de pensionare

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von…

9 ore ago

Cotaţiile la cacao s-au prăbuşit cu 27% în două zile

Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar…

9 ore ago

Acest website folosește cookies