Un producător japonez de componente auto pune steagul la Arad pentru prima sa fabrică din Europa

Andreea Neferu 06/02/2017 | 13:54 Ştiri
Un producător japonez de componente auto pune steagul la Arad pentru prima sa fabrică din Europa

Grupul japonez Roki, specializat în producția de filtre pentru industria auto, va deschide un centru de producție și birouri în parcul industrial CTPark din Arad, unde a închiriat 5.500 de metri pătrați. Aceasta este prima fabrică din Europa a producătorului nipon și va deservi în special clienți de pe Bătrânul Continent.

Producția de la Arad va demara în 2018, iar într-o primă etapă, aici vor lucra 50 de oameni, urmând ca echipa să se dubleze în 2019.

„Acest proiect face parte din politica de extindere a companiei în regiunea Europei, motiv pentru care CTP a oferit spații cu posibilități de expansiune”, a spus Ana Dumitrache, country head al CTP România.

Roki are 15 centre de producție la nivel mondial, în țări precum Japonia, China, Statele Unite sau Mexic.

CTP este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și investitori pe zona de spații logistice și industriale din România, având parcuri de-a lungul autostrăzii București-Pitești, dar și la Sibiu sau Cluj.

Roki are circa 4.300 de angajați la nivel mondial și un capital social de 350 de milioane de yeni (3 milioane de euro), însă nu există informații publice privind veniturile grupului japonez în ultimii ani.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.