Un porumbel călător din Belgia, vândut la un preţ record

NewMoney 16/11/2020 | 11:11 Fapt Divers
Un porumbel călător din Belgia, vândut la un preţ record

New Kim, un porumbel călător din Belgia, a stabilit un nou record de preţ, duminică, după ce a fost vândut pentru 1,6 milioane de euro, potrivit BBC.

Femela în vârstă de doi ani a fost scoasă la licitaţie pentru 200 de euro, însă un cumpărător din China a oferit suma record.

Kurt Van de Wouwer, a cărui familie a crescut porumbelul, a spus că sunt „şocaţi” de veste.

Până în prezent, recordul era deţinut de un mascul în vârstă de 4 ani, vândut pentru 1,25 de milioane de euro. Porumbelul călător Armando, poreclit „Lewis Hamilton al porumbeilor”, după campionul de Formula 1, fusese retras din activitate şi avea deja mai mulţi pui când a fost scos la vânzare în 2019.

New Kim a câştigat în 2018 mai multe competiţii, inclusiv curse naţionale pe distanţe medii.

La fel ca Armando, ea a fost cumpărată după o strânsă competiţie între doi cumpărători din China, unde cursele de porumbei au devenit tot mai populare în ultimii ani.

Porumbeii călători pot avea pui până la vârsta de 10 ani şi este aşteptat ca noii proprietari ai lui New Kim să o folosească pentru prăsilă.

„Aceste sume record sunt incredibile, pentru că este vorba despre o femelă”, a spus Nikolaas Gyselbrecht, CEO şi fondator al casei de licitaţii Pipa. „De obicei, un mascul valorează mai mult decât o femelă pentru că poate produce mai mulţi pui”.

În Belgia există peste 20.000 de crescători de porumbei, potrivit lui Gyselbrecht.

FOTO: Arhivă