Ştiri

UPDATE Un pod de 2,5 km din Baltimore s-a prăbuşit după ce a fost lovit de o navă – VIDEO

Podul Francis Scott Key din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit, marţi, după ce un cargobot a intrat în coliziune cu acesta, relatează presa americană.

UPDATE. Autorităţile de la Baltimore au scos două persoane din apă marţi dimineaţă, după ce în urma prăbuşirii podului Francis Scott Key căutau în jur de 20 de persoane în apele îngheţate ale râului Patapsco, relatează BFMTV.

Prima persoană salvată nu a fost rănită, dar cealaltă a fost transportată la spital în stare gravă, a declarat într-o conferinţă de presă şeful pompierilor din Baltimore.

James Wallace a adăugat că operaţiunile de salvare continuă, în special pentru a găsi „şapte persoane în acest stadiu”.

Pe de altă parte, răspunzând la întrebările jurnaliştilor, şeful pompierilor din Baltimore a declarat că echipajul navei care a lovit podul se află încă la bord, adăugând că niciunul dintre ei nu a fost rănit, potrivit companiei care o administrează.


În prezent, există o operaţiune de salvare în curs de desfăşurare la care contribuie mai multe agenţii, inclusiv Paza de Coastă. Până la 20 de persoane sunt căutate în apele îngheţate ale râului, a declarat pentru CNN un oficial al serviciului local de pompieri.

Potrivit primelor informaţii, vasul a lovit unul dintre pilonii podului Francis Scott Key, care are o înălţime de peste 350 de metri, provocând prăbuşirea acestuia.

Incidentul s-a petrecut în cursul nopţii, la ora locală 1:30 (7:30, ora României).

Accidentul a fost confirmat de Matthew West, subofiţer al Pazei de Coastă din Baltimore, pentru New York Times. El nu a precizat tipul de navă şi nici momentul în care aceasta a lovit podul. Amploarea pagubelor nu a fost imediat clară. Paza de coastă a primit un raport de impact la ora 1.27.

Imaginile cu podul prăbuşit sunt spectaculoase. În mai multe videoclipuri postate pe reţelele sociale se poate observa că o parte considerabilă din impresionanta structură metalică, inaugurată în 1977, s-a prăbuşit în râul Patapsco.

Potrivit The Guardian, nava a luat foc în momentul coliziunii, apoi s-a scufundat.

Cargobotul se numea Dali, avea 29 de metri şi naviga sub pavilion Singapore. Dali plecase din Baltimore la ora 1.00 dimineaţa şi se îndrepta spre capitala Sri Lanka, Colombo, potrivit platformei de date maritime MarineTraffic.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Cine îl va înlocui pe președintele Iranului, decedat într-un accident de elicopter

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, decedat duminică într-un accident de elicopter, va fi înlocuit de prim-vicepreşedintele…

21 de minute ago

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

3 zile ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

3 zile ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

3 zile ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

3 zile ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

3 zile ago

Acest website folosește cookies