Un peşte monstru a fost găsit pe o plajă din California – FOTO

Andrei Dumitru 12/05/2021 | 11:40 Fapt Divers
Un peşte monstru a fost găsit pe o plajă din California – FOTO

Un peşte monstru, cu dinţi ascuţiţi ca sticla, având formă de minge de fotbal, a fost găsit pe o plajă din California săptămâna trecută, scrie CNN.

Creatura neagră, găsită cu gura deschisă, zăcea pe nisipul din zona protejată Crystal Cove State Park din Laguna Beach.

Parcul a publicat imagini cu peştele pe reţelele de socializare şi a fost identificat ca fiind cel mai probabil Football Fish din Pacific.

„Să vezi un astfel de peşte intact este foarte rar şi nu se ştie cum şi de ce a ajuns pe ţărm”, a fost un mesaj pe Facebook.

Pacific Football Fish este unul dintre cele 200 de specii de peşte pescar din lume, potrivit California State Park, şi se găseşte în mod normal în apele adânci ale oceanului. Dinţii creaturii sunt ascuţiţi ca nişte bucăţi de sticlă şi „gura sa largă este capabilă să înghită prăzi de mărimea corpului său”.

Datorită mărimii creaturii şi tulpinii proeminente din vârful capului, California State Parks a precizat că este o femelă.

„Doar femelele au o tulpină lungă pe cap cu bioluminiscenţă în vârf ca momeală pentru a atrage prada în ape la o adâncime de 900 de metri”, potrivit Crystal Cove State Park.

Femelele pot creşte până la 60 de centimetri, în timp ce masculii mult mai puţin. Singurul scop al peştilor masculi este de a o ajuta pe femelă să se reproducă, potrivit specialiştilor.

Corpul peştelui este în posesia Departamentului pentru Peşti şi Animale Sălbatice din California, potrivit postului KFSN, afiliat CNN. El va fi studiat în scopuri de cercetare şi educaţionale.