Inedit: Cum a ajuns un pensionar de 74 de ani să locuiască într-un avion Boeing 727

NewMoney 21/05/2019 | 16:05 Fapt Divers
Inedit: Cum a ajuns un pensionar de 74 de ani să locuiască într-un avion Boeing 727

Un fost inginer inventiv din Statele Unite, în vârstă de 74 de ani, a transformat un avion Boeing 727, pe care l-a cumpărat în urmă cu 20 de ani, într-o locuință nonconformistă și inovatoare. 

Locuința neobișnuită a lui Bruce Campbell este situată în mijlocul unei păduri din Oregon, departe de civilizație, lucru care îi face pe mulți să se întrebe dacă nu cumva avionul s-a prăbușit acolo, iar Campbell doar a profitat de situație și s-a mutat în aeronavă.

„Mi se pare ciudat să aud asta, pentru că nu ar fi deloc practic”, spune el. „Pot să înțeleg de ce mulți s-ar putea simți puțin izolați sau pur și simplu li se pare că este un mediu neobișnuit în care să locuiești, dar mi s-a părut mereu ceva normal.

Americanul a cumpărat aeronava în 1999, de la Atena, cu 100.000 de dolari. Ca să poată fi locuibil, avionul a avut nevoie de o serie de moficări care l-au mai costat pe Campbell încă 120.000 de dolari. Locuința neobișnuită are o suprafață de aproape 100 de metri pătrați și este prevăzută cu un duș improvizat și o toaletă de lucru.

„Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar lemnul este în opinia mea un material de construcție foarte prost. Dar avioanele pot rezista la vânturi de până la 575 de km/h, sunt foarte rezistente la foc și oferă o siguranță superioară. Sunt printre cele mai solide structuri pe care omenirea le-a construit vreodată”, spune Campbell pe site-ul personal.

Campbell spune însă că locuiește doar 6 luni pe an în avion, pentru că o jumătate de an o petrece în Japonia. La Miyazaki, fostul inginer locuiește într- casă normală, însă spune că vrea să cumpere un Boeing 747 retras, în care să se mute.

„Avioanele de linie sunt scoase din uz la o rată de aproximativ trei pe zi. Cea mai mare parte cred că le distrugem.  Apoi ne întoarcel la 180 de grade și ne apucăm să construim o casă, după ce tocmai am sfărâmat o structură aerospațială de dimensiunea unei locuințe. Dacă un extraterestru ar veni și ar vedea un asemenea comportament, s-ar întreba dacă această specie are toate țiglele pe casă”, mai spune el.


Foto: AirplaneHome.com