Un nou telefon Nokia, disponibil în România

NewMoney 17/10/2019 | 15:08 Ştiri
Un nou telefon Nokia, disponibil în România

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță disponibilitatea modelului Nokia 7.2 în România, la prețul recomandat de 1.499 RON.

Nokia 7.2 dispune de o cameră triplă de 48MP cu tehnologie Quad Pixel și optică ZEISS. De asemenea, Nokia 7.2 beneficiază în premieră de varii moduri bokeh ZEISS, prezente exclusiv pentru smartphone-urile Nokia, care recreează metoda prin care lentilee ZEISS produc impact vizual ridicat și blur-ul specific.

Utilizatorii noului Nokia 7.2 vor beneficia de:

 • O cameră triplă, cu un senzor sensibil, de 48MP, optică ZEISS și experiențe avansate AI, precum modurile portret și night mode/nocturn.android
 • Ecran 6.3″ FHD+ cu tehnologie PureDisplay, raport de aspect 19.5:9. Luminozitatea ridicată (500nits), rata de contrast dinamic de trei ori mai mare (până la 1:4500) și reproducerea mai largă a culorilor (spectru de culori NTSC 96%)
 • Platformă mobilă Octa-core Qualcomm® Snapdragon™ 660 (până la 2.2 GHz) optimizată pentru performanță, cu CPU Kryo high-performance.
 • Până la 6GB RAM și 128 GB spațiu de stocare (până la 512 GB).
 • Baterie de 3500mAh
 • Sticlă Corning® Gorilla® Glass ușor curbată, pe ambele părți, încadrată de o ramă produsă cu mare precizie
 • Spate de sticlă, satinat, cu model refractant specific.
 • Buton special Google Assistant.
 • Lumină de notificare amplasată pe butonul de power și always-on display, cu sugestii AI ale Google Assistant.
 • Android 9 Pie, pregătit pentru Android 10.
 • Doi ani de actualizări Android și 3 ani de actualizări de securitate
 • Culori: Charcoal și Cyan Green.

Optică ZEISS și Inteligență Artificială

Nokia 7.2 introduce trei noi moduri ZEISS Bokeh, disponibile doar pentru smartphone-urile Nokia. Modul portret îmbină experiențe puternice de imagine care recreează modul în care legendarele lentile ZEISS produc impact vizual înalt și blur-ul specific, prin modurile ZEISS Modern, ZEISS Swirl și ZEISS Smooth.

Funcția Beautify corectează tonurile pielii, pentru portrete ce pot fi distribuite instant pe social media. Modul nocturn, AI, permite utilizatorilor să surprindă imagini chiar și cu luminozitate scăzută.

Nokia 7.2 dispune de o cameră ultrawide, cu un câmp de vizibilitate de 118 grad. Astfel, utilizatorii pot cuprinde mai multe elemente într-o singură fotografie. Camera frontală este dotată cu AI de 20 MP și optică ZEISS.

PureDisplay și HDR always-on

Cu un procesor vizual dedicat, Pixelworks, Nokia 7.2 transformă conținutul video la calitate HDR în timp real, cu până la un miliard de tonuri de culori, contrast ridicat și o gamă dinamică extinsă. Astfel, utilizatorii se pot bucura de mai mult contrast și culori mai vii atunci când urmăresc seriale pe platformele preferate de streaming.

Design nordic 

Conceput dintr-un compozit de polymer de două ori mai puternic decât polycarbonatul și mai ușor decât aluminiul, Nokia 7.2 este un smartphone ușor. Modelul dispune de un design ușor curbat și Corning Gorilla Glass pe ambele fețe.

Spatele satinat de sticlă al Nokia 7.2 reflectă tradiția finlandeză de fabricare a sticlei, rezultând într-un finisaj premium. Cu un strat protector multilayer metalizat, rezultatul constă în culori vii, finisaj uniform și durabilitate. De asemenea, Nokia 7.2 dispune de o autonomie a bateriei de până la două zile.

Nokia 7.2 este pregătit pentru Android Q

Fiind parte a familiei Android One, Nokia 7.2 este pregătit pentru Android Q și va primi actualizări lunare garantate de securitate timp de trei ani și actualizări ale sistemului de operare timp de doi ani.

Utilizatorii Nokia 7.2 vor putea beneficia, gratuit, timp de trei luni, de abonamentul Google One. Prin Google One, aceștia vor putea stoca, automat, în cloud, pozele, videoclipurile, mesajele și multe alte documente. Cu Nokia 7.2, utilizatorii vor primi 100GB de spațiu de stocare în Google Drive, Gmail și Google Photos și acces către Google experience.

Nokia 7.2 este disponibil în România începând cu luna octombrie, în culorile Charcoal Black și Cyan Green, cu varianta de memorie 6GB/128GB, la prețul recomandat de 1.499 RON.