Un nou serviciu de car sharing s-a lansat în București

Andrei Dumitru 28/02/2020 | 12:36 Ştiri
Un nou serviciu de car sharing s-a lansat în București

O echipă locală de antreprenori, finanțată de Neogen Capital, a lansat CityLink, un nou serviciu de e-car sharing, cu o flotă de 150 de automobile Toyota Yaris și Toyota Corolla, disponibile în București, toate cu propulsie hibridă și cutie de viteze automată.  În plus, fiecare automobil din flota CityLink are disponibil un scaun auto pentru copii, de tip înălțător.

Prețul începe de la 0.6 lei/minut plus 0.8 lei/km (în funcție de tipul automobilului), cu un maxim zilnic de 140 de lei. În plus, prin intermediu opțiunii “Park & Keep”, CityLink permite și rezervări de lungă durată, până la mai multe zile consecutiv, în funcție de nevoile utilizatorului.

Parcare gratuită pentru clienții CityLink

Și pentru că parcarea este unul dintre factorii de stres cel mai des menționat de către șoferii din Capitală, toți utilizatorii automobilelor CityLink beneficiază de parcare gratuită în toate parcările din București administrate de municipalitate, indiferent de timpul de staționare.

“Orașele inteligente au nevoie de mobilitate inteligentă, iar serviciile de tip car sharing contribuie la eliminarea barierelor esențiale din traficul Capitalei și al întregii țări – dependența de disponibilitatea altui șofer. În plus, prin utilizarea unor mașini hybrid contribuim activ și la reducerea poluării”, declară Igor Grosu, CEO CityLink.

“Viziunea Neogen Capital este să sprijine proiecte cu perspective de creștere rapidă și cu potențial de revoluție digitală. Nu suntem străini de zona de mobilitate urbană, am făcut deja un exit de succes cu Clever și avem un portofoliu extins de investiții, printre care BestJobs, Vivre, Casta, Frisbo sau Sailo”, adaugă Călin Fusu, CEO Neogen Capital.

Serviciul CityLink este accesibil printr-o aplicație mobilă dedicată, atât pentru utilizatorii de smarphone Android, cât și pentru utilizatorii cu terminale IOS. Plata are loc automat, exclusiv prin intermediul aplicației mobile. Lista integrală a tarifelor de utilizare a serviciului CityLink este disponibilă la https://www.citylink.ro/tarife-masini/.