Un medic militar demontează strategia anti-COVID din România: Definiţia de caz folosită acum e o aiureală!

Elena Marinescu 25/10/2020 | 17:55 Ştiri
Un medic militar demontează strategia anti-COVID din România: Definiţia de caz folosită acum e o aiureală!

Doctorul Alexandru Cezar Andriţoiu, de la Spitalul Militar din Craiova, a făcut publice două fotografii cu plămânii infectaţi ai unei femei care nu prezenta comorbidităţi, nu avea simptome specifice Covid-19, iar saturaţia în oxigen era foarte bună.

Medicul primar Alexandru Cezar Andriţoiu, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr.Ştefan Odobleja“, din Craiova, a explicat pe pagina sa de socializare că există multe forme atipice de Covid-19 şi că ar trebui ca autorităţile să schimbe definiţia de caz existentă. Altfel, mulţi pacienţi nu pot fi depistaţi că sunt infectaţi.

Simptome ,,ciudate” apărute în plină stare de sănătate

Forme atipice de Covid-19. Toţi medicii care se confruntă cu patologia Covid-19 ar trebui să se gândească la această boală şi în cazul unui pacient cu simptome ,,ciudate” apărute în plină stare de sănătate! Unii mă vor întreba ce înţeleg prin simptome ciudate! Medicii înteleg ce spun! Astăzi am depistat un caz de Covid 19 la o pacientă relativ tânără, fără febră, fără tuse.. fără niciun simptom considerat tipic sau sugestiv pentru Covid-19!

Faptul ca am folosit ecografia pulmonară ce mi-a relevat modificări sugestive, m-a convins de necesitatea unui examen CT pulmonar. Examinarea tomografică a fost concludentă. Ulterior, a urmat şi confirmarea serologică. Simptomele pacientei erau doar astenie marcată, ameţeli, somnolenţă. Saturaţia in oxigen 98%! Fără comorbidităţi!„, a scris medicul craiovean.

În postarea sa, medicul a arătat ce modificări au suferit plămânii pacientei confirmate cu Covid-19.

 

Imagine de ecografie pulmonară cu o bandă albă în spatele pleurei -Linii B confluente- sugestivă pentru inflamaţia alveolo-interstiţială”, avertizează medicul.

Doctorul Andriţoiu este de părere că autorităţile ar trebui să elaboreze un Registru Naţional în care să fie trecute inclusiv formele atipice pentru a putea fi ajutaţi toţi pacienţii. „Concluzie: este nevoie de un Registru National de semne si simptome tipice si atipice ale infecţiei cu noul coronavirus! Definiţia de caz folosită în prezent este o aiureală!” a spus medicul militar.

Potrivit adevarul.ro, dr. Alexandru Cezar Andriţoiu este medicul militar care, la începutul pandemiei, a atacat autorităţile că gestionează prost criza coronavirusului.