Categories: Ştiri

Un jucător din piața de psihoterapie lansează trei programe corporate în contextul în care numărul persoanelor care suferă de anxietate și ”burnout” este în creștere

La nivel global, numărul persoanelor care suferă de depresie, anxietate și burnout (epuizare psihică și fizică, din cauza stresului) este într-o continuă creștere. În acest context, Clinica Oana Nicolau aduce ceva nou pe segmentul corporate. Este vorba despre trei programe special create pentru nevoile emoționale ale angajaților din România. 

Ritmul alert în care trăim, o graniță tot mai slab conturată între viața personală și cea profesională și avansul tehnologiei sunt câteva dintre cauze. Putem spune că aceste boli reprezintă cele mai mari amenințări la adresa bunăstării noastre, iar o stare emoțională precară duce la performanțe scăzute, inclusiv la locul de muncă.

Trendul global aflat în creștere al numărului mare de persoane care suferă de boli asociate stresului se confirmă și în România. Deși piața locală de sănătate emoțională (care include arii precum psihologie, psihoterapie, psihiatrie, logopedie, nutriție, coaching etc.) este fragmentată, valoarea acesteia a ajuns la 120 de milioane de euro, la nivelul anului 2019, și este pe un trend crescător, conform estimărilor Clinicii Oana Nicolau, prezentă pe segmentul de psihologie și psihoterapie.

Creșterea numărului oamenilor care merg la psiholog și terapie este reflectată și de creșterea veniturilor înregistrate de clinică la nivelul anului 2019 – 3,6 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 30% față de anul anterior, în timp ce numărul de terapii a ajuns la 20.000, în creștere cu 44% față de 2018.

În acest context, Clinicii Oana Nicolau, lansează trei programe corporate care vin în întâmpinarea nevoilor emoționale ale angajaților din România, sub umbrela ByeStress, concept creat din dorința de a ajuta angajații să prevină și să trateze efectele burnout-ului asociat cu locul de muncă. Cele trei programe nou-lansate se adresează companiilor de mărime medie și mare din România, din industrii precum IT, banking, BPO, telecom, audit, publicitate & marketing, FMCG, retail etc.

Clinica Oana Nicolau se află într-un proces de extindere, atât la nivel local, cât și național. În prezent, are două sedii în București și unul în Cluj-Napoca, urmând deschiderea celei de-a treia clinici în București și cea de-a doua în Cluj-Napoca.

NewMoney

Recent Posts

Guvernul a aprobat sprijinul pentru producţia autohtonă de legume

Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de 2.000 de euro/cultură/1.000…

50 de minute ago

RAPORT. Peste 500 de milioane de abonamente 5G, până la sfârşitul anului

Numărul abonamentelor 5G care includ şi un dispozitiv compatibil cu această tehnologie a crescut cu…

o oră ago

Ce se întâmplă cu Tezaurul României din Rusia? Mugur Isărescu dezvăluie de ce nu poate fi recuperat

La aproape 105 ani de când România a adăpostit aur și bijuterii la Moscova, guvernatorul…

2 ore ago

Summit istoric la Geneva: Putin şi Biden au convenit ca ambasadorii celor două ţări să revină la post

Preşedintele american şi cel rus, Joe Biden şi Vladimir Putin, au convenit în cadrul primului…

3 ore ago

Guvernul a aprobat crearea cadrului legislativ pentru revânzarea unor doze de vaccin anti-COVID-19

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care se creează cadrul legislativ prin…

4 ore ago

Nemţii de la TUI au planuri mari pentru vacanţele românilor şi mizează ȋn special pe vânzarea online

TUI Group, liderul mondial în turism, prezent pe piaţa agenţiilor din România de mai mulţi…

7 ore ago

Acest website folosește cookies