Categories: Ştiri

Un jucător din piața de psihoterapie lansează trei programe corporate în contextul în care numărul persoanelor care suferă de anxietate și ”burnout” este în creștere

La nivel global, numărul persoanelor care suferă de depresie, anxietate și burnout (epuizare psihică și fizică, din cauza stresului) este într-o continuă creștere. În acest context, Clinica Oana Nicolau aduce ceva nou pe segmentul corporate. Este vorba despre trei programe special create pentru nevoile emoționale ale angajaților din România. 

Ritmul alert în care trăim, o graniță tot mai slab conturată între viața personală și cea profesională și avansul tehnologiei sunt câteva dintre cauze. Putem spune că aceste boli reprezintă cele mai mari amenințări la adresa bunăstării noastre, iar o stare emoțională precară duce la performanțe scăzute, inclusiv la locul de muncă.

Trendul global aflat în creștere al numărului mare de persoane care suferă de boli asociate stresului se confirmă și în România. Deși piața locală de sănătate emoțională (care include arii precum psihologie, psihoterapie, psihiatrie, logopedie, nutriție, coaching etc.) este fragmentată, valoarea acesteia a ajuns la 120 de milioane de euro, la nivelul anului 2019, și este pe un trend crescător, conform estimărilor Clinicii Oana Nicolau, prezentă pe segmentul de psihologie și psihoterapie.

Creșterea numărului oamenilor care merg la psiholog și terapie este reflectată și de creșterea veniturilor înregistrate de clinică la nivelul anului 2019 – 3,6 milioane de lei, în creștere cu aproximativ 30% față de anul anterior, în timp ce numărul de terapii a ajuns la 20.000, în creștere cu 44% față de 2018.

În acest context, Clinicii Oana Nicolau, lansează trei programe corporate care vin în întâmpinarea nevoilor emoționale ale angajaților din România, sub umbrela ByeStress, concept creat din dorința de a ajuta angajații să prevină și să trateze efectele burnout-ului asociat cu locul de muncă. Cele trei programe nou-lansate se adresează companiilor de mărime medie și mare din România, din industrii precum IT, banking, BPO, telecom, audit, publicitate & marketing, FMCG, retail etc.

Clinica Oana Nicolau se află într-un proces de extindere, atât la nivel local, cât și național. În prezent, are două sedii în București și unul în Cluj-Napoca, urmând deschiderea celei de-a treia clinici în București și cea de-a doua în Cluj-Napoca.

NewMoney

Recent Posts

COVID-19 în România: 7.676 de cazuri noi şi 121 de decese în ultimele 24 de ore. Capitala trece pragul de incidenta de 4

Până astăzi, 25 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.187.773 de cazuri de infectare…

11 ore ago

Restricţii în 26 de localităţi din Ilfov cu incidenţa COVID peste 3

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a dispus, în şedinţa de vineri, măsuri…

o zi ago

Două avioane militare ruseşti, interceptate în apropierea spaţiului aerian al României

Potrivit unui anunț al NATO, aeronave de vânătoare de tip CF-188 Hornet ale detașamentul canadian…

o zi ago

Lovitură neaşteptată pentru bitcoin! China blochează toate tranzacţiile cu criptomonede

Cele mai puternice autorități de reglementare din China au intensificat vineri interdicțiile privind folosirea criptomonedelor,…

o zi ago

Prefectura Capitalei, despre Congresul PNL: Problema organizatorilor, cum se califică şi unde se încadrează nu a fost problema CMBSU

Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Capitalei Mariana Stancu-Ţipişcă a declarat, întrebată dacă mai poate avea…

o zi ago

Raed Arafat: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde

În contextul celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, persoanele care doresc să meargă…

o zi ago

Acest website folosește cookies