Un italian care s-a întors din România a fost diagnosticat cu coronavirus

NewMoney 25/02/2020 | 16:22 Ştiri
Un italian care s-a întors din România a fost diagnosticat cu coronavirus

UPDATE: Bărbatul de 71 de ani, internat la un spital din Rimini a vizitat recent România, unde a avut mai multe întâlniri de afaceri. Informația este confirmată și de Ministerul Afacerilor Externe.

„În continuarea informațiilor referitoare la cazul cetățeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică face următoarele precizări:

Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, potrivit unui comunicat remis de Grupul de Comunicare Strategică.

Un bărbat de 71 de ani din Italia, care a vizitat România în weekend, a fost diagnosticat cu coronavirus, informează Adevărul.

Bărbatul de 71 de ani a fost internat într-un spital din oraşul italian Rimini. El s-a prezentat luni dimineaţă la spital cu simptome de coronavirus şi a fost testat pozitiv.

Autorităţile sanitare fac, în prezent, analize rudelor şi persoanelor care s-au aflat în apropierea pacientului care a prezentat simptome specifice infecţiei cu coronavirus.

Deocamdată nu se ştie ce oraşe din România a vizitat.  Potrivit presei italiene, până acum, în provincia Emilia- Romagna sunt patru cazuri de infectare cu noul virus chinezesc, ceea ce ridică la 23 numărul persoanelor confirmate cu coronavirus în regiune, potrivit corriereromagna.it.

Doi dintre cei patru cetăţeni italieni infectaţi cu coronavirus sunt din Parma, unul fiind, în prezent, izolat la domiciliu. Din totalul celor 23 de cazuri din regiune, 17 sunt la Piacenza, 4 la Parma, unul la Modena şi unul la Rimini, acesta fin urmă fiind italianul întors din România, după cum informează presa italiană.

Potrivit publicaţiei Il Resto del Carlino, bărbatul este din Cattolica, fiind primul caz de infectare cu coronavirus în provincia Rimini. Potrivit medicilor, pacientul internat în secţiua de boli infecţioase a spitalului din Rimini, este în afara oricărui pericol. Italianul abia s-a întors dintr-o călătorie în România, făcută în weekendul trecut şi, pentru că tuşea şi se simţea rău, s-a prezentat de urgenţă la spitalul din localitatea sa de domiciliu.

Bărbatul a fost dus ulterior la spitalul din Rimini, unde a fost supus testului, care a ieşit pozitiv, mai relatează publicaţia citată.

Ambasada României la Roma întreprinde măsuri pentru a afla informaţii suplimentare

”Cu privire la informaţiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecţie cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obtinerea unor informaţii suplimentare, inclusiv cetăţenia pacientului şi cu privire la eventuala şedere a acestuia pe teritoriul României”, a transmis, marţi, Grupul de Comunicare Strategică, format din reprezentanţii mai multor instituţii.

Sursa citată a precizat că, în baza informaţiilor obţinute, vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României.