Un fost ofițer de marină din Vâlcea pariază 5 milioane de euro pe combustibilul viitorului

Ionuț Ancuțescu 17/05/2017 | 15:21 Oameni
Un fost ofițer de marină din Vâlcea pariază 5 milioane de euro pe combustibilul viitorului

Dumitru Becșenescu, proprietarul grupului de firme Antares din Râmnicu Vâlcea, face parte din categoria antreprenorilor care au navigat cu ușurință printre industrii. A migrat de la produse petroliere, construcții și imobiliare la producție, turism sau transport. Mai nou, s-a întors de unde a plecat. 

„Yeey!“, exclamă Dumitru Becșenescu (51 de ani) pe măsură ce se apropie de o stație de gaz natural comprimat, aflată în apropiere de ieșirea din Râmnicu Vâlcea, în drumul spre Sibiu. Exclamă bucuros la vederea unei mașini oprite să alimenteze. Locul seamănă cu o benzinărie, doar că îi lipsește clasicul supermarket. Deși deschisă cu un an și jumătate în urmă, prima stație de gaz comprimat din România rămâne, decomadată, un pariu cu riscuri. Pe stră­zile din România circulă doar 1.400 de automobile care folosesc acest tip de carburant, conform celor mai recente date publicate de Registrul Auto Român (RAR).

INVESTITORUL ȘI MAREA. Se poate spune că, într-o oarecare măsură, Becșenescu este obișnuit cu riscurile, dată fiind pregătirea sa de marinar. A urmat cursurile Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, după care a fost pentru câțiva ani ofițer de marină. Ulterior, în cei aproape 25 de ani de când face business, a văzut că nu există decizii sigure 100%. A făcut investiții substanțiale în real estate și a trecut prin dușul rece al prăbușirii imobiliarelor. De asemenea, și-a văzut afacerile dezechilibrate în pe­ri­oada în care a plecat la Bruxelles, pentru un mandat de europarlamentar.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Ionuț Ancuțescu are o experiență de peste 17 ani în presa economică și de business. A lucrat la publicațiile Ziarul Financiar, Capital, Biz, Business Magazin, Money Express, Forbes și Adevărul Financiar, iar acum este redactorul-șef al revistei NewMoney.