Un fost ministru avertizează: De această dată e ca în război… viaţă contra moarte. E ca pe front!

Elena Marinescu 12/10/2021 | 19:49 Ştiri
Un fost ministru avertizează: De această dată e ca în război… viaţă contra moarte. E ca pe front!

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului demis Florin Cîţu, a precizat marţi privitor la noul bilanţ COVID că deşi unele persoane sunt neîncrezătoare, „de această dată e ca în război… viaţă contra moarte!”.

442 decese. 1.667 internaţi la ATI. 16.743 cazuri noi de persoane infectate. Cu toţii suntem supuşi greşelii şi unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război…viaţă contra moarte! Şi dacă sunteţi dintre cei care încă mai au dubii, încercaţi să treceţi pe lângă un spital şi priviţi către Unitatea de Primiri Urgenţe. Majoritatea celor care ajung acolo sunt dintre cei vehemenţi, nevaccinaţi sau care îşi doresc să fie salvaţi , dar deja e prea târziu.”, a scris Nelu Tătaru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui în spitale „e ca pe front”. ”Aşa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front…. Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în aşteptare! Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem!

Alegeţi cu mintea pentru viaţa dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi…înainte să fie prea târziu. E foarte uşor să critici, să dezbini, să arunci cu noroi, să iei decizia să nu faci nimic. Aleg, ca medic, ca om, ca părinte, frate, ca simplu cetăţean să spun ceea ce cred, să spun ceea ce văd şi să fac tot ceea ce pot pentru viaţă. Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul dur”, a mai precizat Nelu Tătaru.

De altfel, în ultimele 24 de ore, au fost identificate 16.743 de cazuri noi de COVID-19 şi s-au înregistrat 442 de decese. Numărul pacienţilor internaţi la ATI a ajuns la 1.667 de persoane.