Un fost manager al Nuclearelectrica preia conducerea CNU

Carol Dan 28/11/2016 | 17:00 Ştiri
Un fost manager al Nuclearelectrica preia conducerea CNU

Un fost manager din compania de stat Nuclearelectrica, Romeo Urjan, a preluat conducerea Companiei Naționale a Uraniului (CNU). Nuclearelectrica a fost cel mai mare client al CNU, dar acest lucru s-a schimbat când producătorul de energie a găsit alt furnizor de pulbere de uraniu, din Canada.

În cadrul Nuclearelectrica, Urjan a ocupat poziția de șef al Direcției tehnice și de securitate nucleară. Înainte de asta, el a avut mai multe responsabilități încompania canadiană Ontario Power Generation.

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, Urjan este expert în operarea, construcția și punerea în funcțiune a capacităților nucleare de generare a electricității.

”CNU trebuie să rămână un partener strategic. Nuclearelectrica și CNU sunt două companii cu rol esențial în industria nucleară”, a declarat, Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica.

 


Foto: Nuclearelectrica

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.