Un fost director de vânzări al Arabesque, noul șef al uneia dintre companiile grupului Teraplast

Andreea Neferu 03/02/2017 | 15:34 Ştiri
Un fost director de vânzări al Arabesque, noul șef al uneia dintre companiile grupului Teraplast

Compania TeraSteel, cu activități pe piața de panouri sandwich și structuri metalice zincate și parte a grupului Teraplast, are de la începutul lunii februarie un nou director general, pe Cosmin Pătroiu.

Pătroiu a preluat funcția de la Alexandru Stânean, care a fost desemnat director de exporturi în cadrul grupului Teraplast.

Noul director TeraSteel este de profesie economist și este absolvent al MBA-ului Româno-Canadian. El a mai lucrat anterior în Cehia, dar și în România. Între 2008 și 2013 a fost director de vânzări pe sisteme industriale al retailerului de materiale de construcții și finisaje Arabesque, fiind responsabil de vânzările locale dar și de exporturile în Serbia și Bulgaria. Ulterior, a intrat în echipa Teraplast ca director comercial pentru Plastsistem (redenumită TeraSteel începând cu anul acesta).

TeraSteel are anual afaceri de peste 25 de milioane de euro, 30% din vânzări fiind exporturi în Ungaria, Cehia, Bulgaria, Ucraina, Slovacia, Republica Moldova.

Grupul Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor. Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiara TeraSteel, subsidiara TeraGlass, subsidiara Teraplast Logistic și Politub.

Recent, Mircea Hoțoleanu a fost numit în funcția de director general al grupului.

Grupul Teraplast a realizat în primele nouă luni din 2016 o cifră de afaceri consolidată de 310,9 milioane de lei, în creștere cu 9,96% față de aceeași perioadă din 2015, evoluție susținută de contextul favorabil al pieței interne, în prima parte a anului, și de creșterea livrărilor pe piața externă.

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.