Un fost director Continental Sibiu revine la conducerea fabricii

Emil Popescu 27/07/2017 | 11:12 Ştiri
Un fost director Continental Sibiu revine la conducerea fabricii

Grupul german Continental l-a numit pe Oswald Kolb în funcția de director general al fabricii de componente electronice de control din Sibiu, poziție pe care acesta a ocupat-o și în perioada 2008-2014.

În ultimii trei ani Kolb a condus o unitate de producție deținută de Continental în China. La Sibiu, el îl înlocuiește pe Sami Krimi, care a preluat conducerea fabricii din Ingolstadt, Germania.

„Sunt bucuros să revin la Sibiu. Compania a crescut mult în ultimii trei ani, a ajuns la 3.500 de angajați. Locația s-a dezvoltat foarte mult în această perioadă: au fost lansate noi linii de producție și a fost construită o nouă clădire a centrului de cercetare și dezvoltare, iar investițiile au fost pe măsură“, a declarat Kolb.

Continental a investit la Sibiu peste 320 de milioane de euro în perioada 2003-2016. Fabrica are 3.500 de angajați și produce anual circa 33 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu sunt  sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

Continental vrea să extindă spațiul de producție și centrul de inginerie și va angaja în următorii ani circa 1.000 de noi salariați.

Grupul german este prezent în România cu toate cele cinci divizii, deţinând șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an în România.

 


Sursa foto: Continental

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.