Ultimele gafe ale Vioricăi Dăncilă: „dezastre produse de calamităţi”

NewMoney 05/10/2018 | 14:30 Ştiri
Ultimele gafe ale Vioricăi Dăncilă: „dezastre produse de calamităţi”

Limba română o pune din nou în încurcătură pe Viorica Dăncilă. Aflată într-o vizită în județul Bacău, pentru a verifica stadiul lucrărilor de regularizare a râului Slănic, Dăncilă a vorbit despre „dezastre produse de calamităţi”, explicând că „datorită intemperiilor vremii am avut calamități”.

Lucrările de regularizare a albiei râului Slănic reprezintă o investiție în valoare de 3,9 milioane de lei pentru care s-au alocat bani de la Guvern.

Potrivit reprezentanților Executivului, investiţia era necesară pentru că, în cazul unor noi precipitaţii abundente, lucrarea poate fi afectată pe o lungime mult mai mare faţă de situaţia actuală, implicând costuri de refacere substanţial mai mari şi efecte colaterale majore, potrivit News.ro.

Prezentă în județul Bacău, pentru a verifica stadiul lucrărilor, Dăncilă a spus că a „văzut anumite lucruri care nu sunt conforme cu realitatea” și a transmis că vrea „să mergem mai mult pe prevenire și mai puțin pe înlăturarea dezastrelor produse de calamități”. Aceasta a adăugat că „am fost aici când calamitățile au provocat atâtea dezastre”.

De asemenea, premierul a explicat că „de ani de zile nimeni nu s-a ocupat de acest lucru şi ne-am trezit dintr-o dată cu ţara cu mii de calamităţi, cu multe aluviuni şi cu multe probleme create datorită intemperiilor vremii”, mai ales în condițiile în care trebuie „să nu uităm, după decembrie, vremea nu ştim cum va fi”.

Dăncilă a făcut mai multe gafe de acest gen în ultima vreme. În timpul discuțiilor cu europarlamentarii din grupul social-democraților, aceasta e explicat că în timpul protestelor din 10 august, jandarmerița a fost bătută de „protestanți”, stârnind amuzamentul internauților care au comentat că declarația putea isca un conflict de natură religioasă.

„Cei care au agresat jandarmii, nu ştiu dacă în vreo ţară europeană o femeie jandarm poate fi bătută cu atâta bestialitate de către protestanţi”, a spus Dăncilă.

După nici o săptămână, Dăncilă a stârnit din nou amuzamentul când a transmis  că cele două tronsoane ale drumului expres Craiova-Pitești vor duce la „deconcesionarea traficului”.

Pentru dumneavoastră e important să demarăm acest proiect, iar cei 58 de kilometri aferenți tronsoanelor 1 si 2 sunt convinsă că va duce la deconcesionarea mult așteptată a traficului în localitățile Balş şi Slatina”, a spus aceasta.


Foto: Mediafax