UiPath a obținut o finanțare de 225 de milioane de dolari. Compania este evaluată în prezent la 10,2 miliarde dolari

NewMoney 13/07/2020 | 16:17 Ştiri
UiPath a obținut o finanțare de 225 de milioane de dolari. Compania este evaluată în prezent la 10,2 miliarde dolari

UiPath a obținut finanțare de 225 de milioane de dolari de la Alkeon Capital Management, un fond de acoperire axat pe tehnologie. Compania devine astfel decacorn, fiind evaluată la 10,2 miliarde de dolari, scrie Forbes.

Valoarea companiei UiPath aproape s-a dublat din august 2019, când a fost evaluată la 7 miliarde de dolari, ajungând în prezent la o valoare de circa 10,2 miliarde de dolari.

Runda de investiţii a fost condusă de Alkeon Capital Management, dar la finanţare au participat şi Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Madrona Venture Group, Sequoia Capital, Tencent, Tiger Global, Wellington și fonduri al căror consultant este T. Rowe Proce Associates.

Compania a anunţat că a ajuns la venituri anuale recurente de peste 400 de milioane de dolari, faţă de 100 de milioane de dolari anterior.

„Această rundă de finanţare ne permite să accelrăm ambiţiile pe care le are platforma noastră pentru a răspunde cerinţelor în creştere ale clienţilor şi pentru a scala oportunitatea excepţională de a aduce soluţii de automatizare unui miliard de ‘cetăţeni dezvoltatori’ – transformând astfel fiecare companie într-o companie de software. Vom aduce noi îmbunătăţiri platformei noastre vom continua să investim şi mai puternic în inteligenţa artificială şi să ne extindem ofertele în cloud. COVID-19 a crescut nevoia critică de automatizare pentru a răspunde provocărilor şi de a crea valoare în zile şi săptămâni, nu în luni sau ani. Ne luăm angajamentul de a lucra şi mai dedicat pentru a ne ajuta clienţii să evolueze, să se transforme şi să aibă succes rapid în noua normalitate”, a declarat Daniel Dines, CEO şi cofondator al UiPath.

65% dintre clienții UiPath sunt companii Fortune 500

„COVID-19 a sporit nevoia critică a automatizării de a rezolva provocările și de a crea valoare în zile și săptămâni, nu în luni și ani”, a declarat Daniel Dineș.

„Ne-am angajat să lucrăm mai mult pentru a ajuta clienții noștri să evolueze, să se transforme și să reușească rapid în noul normal”, mai spune acesta.

UiPath spune că a automatizat milioane de sarcini pentru mai mult de 65% dintre companiile listate în Fortune 500. Printre cei 6.300 de clienți ai săi se numără Google, Amazon și NASA.

Creșterea pe piață aduce concurență sporită. Microsoft a achiziționat programul Romotor Softomotive în mai, iar IBM a anunțat săptămâna trecută că achiziționează WDG Automation, dezvoltator de software-bot brazilian.

Dineș a declarat că UiPath va folosi banii pentru a investi mai mult în inteligența artificială și pentru a-și extinde ofertele de cloud.